Maksim Vučinić / - RADNIčKA PARTIJA
16/06/2024 u 11:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Radnička partija: Isključivi krivac za današnje stanje u Željezari je Đukanovićev režim

Isključivi krivac za današnje stanje u Željezari je nesumnjivo prethodni režim na čelu sa Milom Đukanovićem, ocijenili su iz Radniče partije.

- Taj režim je doveo Željezaru sa 7.000 zaposlenih koliko je imala za vrijeme velike zajedničke države na 0 (nula) zaposlenih na dan 31.08.2022. Kupovinom imovine Željezare, EPCG je iskazala dobru namjeru i veliku odgovornost prema zaposlenima, ali i svim građanima Crne Gore. Od marta 2023. godine, 200 radnika koje je Toščelik prethodno, uz isplatu otpremnina, poslao na Biro rada, primaju zarade koje su gotovo duplo veće od zarada kod prethodnog poslodavca. Iz tog razloga ne može da stoji konstatacija da je pod ovom vlašću stanje gore 5 puta u odnosu na stanje kada je upravljao DPS. Slobodno se može reći da više  uradila EPCG za radnike Željezare za 18 mjeseci, nego DPS za 32 godine, navodi se u saopštenju.

Iz Radničke partije ističu da je bilo dosta grešaka i nesnalaženja kod prvog poslovodstva EPCG-Željezara-Nikšić, što je imalo za posljedicu odnosno nesprovođenja Poslovnog plana.

- Međutim ni u kom slučaju to se nije odražavalo na zarade zaposlenih. Nepoštovanjem Poslovnog plana i prekomjernim zapošljavanjem doveli su do negativnih poslovnih rezultata. Želimo da iskažemo spremnost da damo maksimalnu podršku radnicima u zaštiti njihovih prava i apelujemo na sve, bez obzira na to da li je ispoštovana kompletna procedura, da se radnicima ostavi i zagarantuje postojeći Kolektivni ugovor, navode iz Radničke partije.

DPS: Novi skandal u Nikšiću, u Željezari se traže spiskovi ko za koga glasa, hoće li Novović i ovo da oćuti!?

Dodaju da njihova podrška nikako ne znači da podržavaju angažman "vječitog DPS sluge i grobara crnogorskog pravosuđa Vesne Simović-Zvicer".

- Takođe, ovim putem hoćemo da damo podršku da se reealizuje dolazak kredibilnog investitora koji bi pokrenuo pogone Čeličane i Kovačnice. Sve aktivnosti i projekti koji se planiraju od strane EPCG grupe dovoljno govore o velikim šansama za opstanak Željezare i preporod industrije Nikšića. Za prethodni DPS režim ovi projekti su bile misaone imenice i zbog toga bilo kakvo pozivanje na pozitivne učinke tog režima naići će na osudu Radničke partije, zaključuje se u saopštenju.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 23:31