/ -Фото: Дан
02/12/2021 u 18:51 h
Vitomir ŠpanjevićVitomir Španjević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рајнке на Жабљаку: За нове инвестиције важно је имати транспарентну владавину права

Амбасадорк интересовала тренутна ситуација у Жабљаку, када је у питању зимска туристичка сезона

Амбасадорка  САД-а Џуди Рајзинг Рајнке са сарадницима боравила је данас у радној посјети Жабљаку.

Приликом посјете, амбасадорка се састала са представницима Општине Жабљак, на челу са предсједником Веселином Вукићевићем. 

На састанку је, како наводи служба предсјединка општине, говорено о више тема.

Амбасадорку је интересовала тренутна ситуација у Жабљаку, када је у питању зимска туристичка сезона, туризам уопште, инвестиционе активности, као и активности и пројекти које спроводи Општина Жабљак.

Такође, било је ријечи о плановима за даљи развој града, унапређењу привредног сектора и развојним шансама, те локалитетима који нуде могућност за улагања.

-Представнике Амбасаде интересовао је став Општине када је у питању програм ,,Европа сад“. Предсједник Вукићевић је изразио забринутост у вези ефеката овог програма на финансије локалне управе. Говорено је и о сарадњи са Владом Црне Горе, државним органима, за коју су представници Општине казали да би могла бити интензивнија и подразумијевати већу укљученост локалне управе у доношењу одлука, које се тичу Жабљака и рада локалних самоуправа генерално. Предсједник је истакао задовољство поводом функционисања и сарадње са Заједницом општина.-саопштили су из Службе предсједника општине Жабљак.

На крају састанка разговарало се о областима и пројектима потенцијалним за остваривање сарадње Амбасаде и Општине Жабљак, а посредством Амбасаде и америчких инвеститора.

Оно што је Рајнке апострофирала, јесте да је за укупан пословни амбијент и нове инвестиције, прије свега, важно имати стабилну и транспарентну владавину права.

Као закључак састанка, дефинисано је да Амбасада и Општина интензивно комуницирају у вези потенцијалних заједничких пројеката.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 00:37