/ - фото илустрација
29/04/2022 u 11:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Савез синдиката: Радници празник дочекују у тешким условима

Поручују да у ситуацији када је повећање плата “истопио” енорман раст цијена основних животних намирница, горива али и свих других роба надлежни са посебном пажњом морају пратити радничке захтјеве

Савез синдиката Црне Горе саопштио је да Први мај, Међународни празник рада, у овој години, радници Црне Горе дочекују у тешким економским и друштвеним условима.

- Глобална економска криза, узрокована пандемијом корона вируса, ратовима у Европи, као и веома нестабилна политичка ситуација и бројни проблеми у привреди наше земље, захтијевају снажење и омасовљење синдиката као и одлучнију синдикалну борбу. ССЦГ оцјењује да су синдикално јединство и солидарност сада потребнији него икад како би ојачали радничка права и сачували радна мјеста, изборили се за стандард достојан човјека, боље услове рада и заштите на раду, већу државну подршку у спровођењу легислативе која се односи на радничка права- наводе у саопштењу.

Поручују да у ситуацији када је повећање плата “истопио” енорман раст цијена основних животних намирница, горива али и свих других роба надлежни са посебном пажњом морају пратити радничке захтјеве, а социјални дијалог учинити још квалитетнијим.

- Савезу синдиката Црне Горе ће захтјеви радника увијек бити приоритет и континуирано ће инсистирати од надлежних институција да створе услове у којима запослени својим радом могу зарадити плате по мјери човјека и европских стандарда, а предуслов за то је снажење привреде, и наравно стабилан политички амбијент. У нади да ће радници Црне Горе сљедећи Први мај, као и бројне будуће, дочекати у много повољнијим економским и политичким условима, са већим правима и платама, свим радницима честитамо Међународни празник рада. Позивамо раднике да се у што већем броју укључе у рад Синдиката јер “више руку даје већу снагу”.  Рад је човјекова есенција, а радници су снага и покретачи синдиката, државе и цјелокупног друштва- наводе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 06:38