I / foto: IVAN PETROVIC-IPE
01/03/2023 u 16:59 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Sindikat Telekoma protestnom šetnjom obilježio 106 dana štrajka

Štrajkačima su na održanom protestu podršku pružili i predsjednici svih granskih sindikata koji djeluju u sklopu Unije slobodnih sindikata

Protestnom šetnjom od Vlade do upravne zgrade kompanije, radnici Crnogorskog telekoma obilježili su danas 106 dana štrajka, ponovivši svoje ranije zahtjeve za povećanjem zarada od 30 odsto, kao i produžavanje kolektivnog ugovora i poštovanje metodologije o povećanju cijene rada.

Štrajkačima su na protestu podršku pružili i predsjednici svih granskih sindikata koji djeluju u sklopu Unije slobodnih sindikata (USSCG).

Predsjednik sindikata Željko Burić ponovio je da se preko 200 zaposlenih u toj kompaniji odlučilo na štrajk kako bi zaštitili svoja prava.

– Prinuđeni smo na 106 dana štrajka u odbrani našeg ličnog i profesionalnog dostojanstva i odbrani svojih egzistencijalnih prava, u jednoj od najprofitabilnijih kompanija u Crnoj Gori. Bez zarada i istrajne borbe protiv osionog, bezobzirnog i bahatog poslodavca i menadžmenta, koji se osjetio toliko moćnim da se uzdigao iznad zakona, institucija i Ustava. Menadžment za ovih 106 dana, ali i godinama unazad, u kontinuitetu, na najgrublji način javno i otvoreno krši najosnovnija prava zaposlenih i ponaša se kao da ta prava i ne postoje u Crnoj Gori – kazao je Burić.

Burić je istakao i da se radnici pitaju kako se za ovih 106 dana nisu oglasili ni uprava Dojče telekoma ni Ambasada Njemačke, niti, nažalost, premijer Dritan Abazović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 21:34