Damir Gutić / BS
25/09/2024 u 16:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Socijalni radnici traže veće plate, Gutić spreman da pomogne

Kroz intenziviranu saradnju i komunikaciju Ministarstva socijalnog staranja, brige o porodici i demografije i Sindikata zaposlenih u socijanoj djelatnosti, u narednom periodu je neophodno unaprijediti položaj zaposlenih u ovoj djelatnosti.

Ovo je ocijenjeno je na sastanku ministra socijalnog staranja, brige o porodici i demografije Damira Gutića i predstavnika Sindikata zaposlenih u socijalnoj djelatnosti.

Gutić je, kako je navedeno iz tog resora, istakao značaj uloge zaposlenih u socijalnoj djelatnosti, naglasivši da su oni prvi u kontaktu sa korisnicima, da je njihov rad izuzetno zahtjevan i odgovoran, te da je potrebno unaprijediti komunikaciju sa Sindikatom kako bi se što bolje informisao nadležni resor i efikasno rješavala sva tekuća pitanja koja se odnose na njihov rad i položaj.

Ministar Gutić najavio ključne reforme u sistemu socijalne i dječje zaštite

- Predstavnici Sindikata zaposlenih u socijalnoj djelatnosti, na čelu sa Goranom Simovićem, iznijeli su zahtjev za uvećanjem zarada zaposlenih u socijalnoj djelatnosti, navodeći da je neophodno da iste budu usklađene sa zaradama zaposlenih u zdravstvu i prosvjeti. Naglasili su da trenutna primanja zaostaju u odnosu na srodne profesije u javnom sektoru, te da je, s obzirom na zahtjevnost posla sa najosjetljivijim kategorijama društva, neophodno da uslovi zaposlenih u oblasti socijalne zaštite budu adekvatno vrednovani - piše u saopštenju.

Na sastanku je zaključeno da će Ministarstvo i Sindikat nastaviti otvoren dijalog i blisku saradnju kako bi se zajednički pronašla rješenja za sve izazove sa kojima se zaposleni suočavaju.

- Gutić je naglasio da ostaje posvećen rješavanju svih otvorenih pitanja, te da će kroz komunikaciju na nivou Vlade i u saradnji sa relevantnim čelnicima, nastojati da poboljša položaj zaposlenih u socijalnoj djelatnosti, što će u konačnici doprinijeti kvalitetnijem pružanju usluga građanima - zaključeno je u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. septembar 2024 16:20