Sa vladine konferencija za novinare / foto: Svetlana Ćetković, Dan
14/03/2024 u 14:46 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Spajić: Dobili smo kredit od 200 miliona i grant od 250 za autoput

Premijer Milojko Spajić je kazao da su danas usvojene dvije informacije, jedna je EIB konačno saopštio rokove oko gradnje i da nam je odobreno 200 miliona kredita za gradnju dionice autoputa.

- Od EK dobićemo grant od 250 miliona. Mi smo obezbijediti svoja sredsta, izlaskom na londonsku brezu, ali smo veoma zadovoljni odlukom Evropske komisije - saopštio je predsjednik Vlade.

On je kazao da je veliki uspjeh što smo uspjeli da izdejstvujemo pravo da tempo radova na dionici auto-puta bude po našem  planu, a onda dobijemo grant od EK.

Spajić je rekao i da su zlonamjerne bile one trvrdnje da 44. Vlada ne želi da koristi evropske fondove i grantove za investicione i kapitalne projekte u zemlji.

- Na ovaj grant smo veoma ponosni - kazao je ministar Filip Radulović, dodajući da se Vlada nikad nije odrekla grantova, ali da smo usporedo stvarali uslove da sami finansiramo radove.

On je saopštio da su u planu projekti modernizovanja Željeznice, Luke Bar i izgradnje pruge od aerodroma do glavnog grada.

Direktor Monteputa Milan Ljiljanić je kazao da će već naredne nedjelje biti raspisan prekvalifikacioni tender za dionicu Mateševo - Andrijevica, a glavi tender polovinom godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 18:32