Милојко Спајић / - DJORDJE CMILJANIC/GOV.ME
14/06/2024 u 12:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Spajić: Radimo punom parom da dovedemo Lidl i slične firme

Premijer Milojko Spajić na društvenoj mreži "X" odgovorio je Čiča Miši na njegov tvit kojim kritikuje akciju limitiranih cijena.

- Radimo punom parom da bi doveli Lidl i slične firme jer je to jedino dugoročno rjesenje - prostorni planovi se brzo usvajaju (juče Nikšić recimo itd.) - oni su bili glavno usko grlo do sad. Po prvi put imamo konkretne planove tih kompanija za ekspanziju u Crnu Goru koje će napraviti konkurenciju koju vidimo u EU - napisoa je Spajić.

ako je nastavio, planiraju i kreiranje robnih rezervi u početku 2025.

- Rezerve bi takođe pomogle obuzdavanje cijena - ali je to za pretežno robu za osnovnu upotrebu (nisam siguran da bi instant ovsena kaša bila dio te priče:)) S druge strane - limitirane cijene akcija je bila do turističke sezone - sad su samo za domaće i osnovne proizvode (nije ekonomski/državnicki normalno, ali ni objašnjivo evropskoj komisiji zašto bi ograničavali marže i podsticali potrošnju uvoznih stvari koje će dobrim dijelom turisti da kupe). Imajući u vidu da su minimalne i prosječne penzije veće nego recimo u Hrvatskoj (koja je osim EU, i clanica i Eurozone, Šengena itd.), očigledno je dosadašnji dio programa ES za penzionere uspio - pojasnio je premijer.

Našim približavanjem EU, popravkom infrastrukture (aerodromi-koncesija do kraja godine, autoputevi-14 dionica raspisani tenderi za idejna rješenja i idejne projekte, luka Bar - se konsoliduje, i željeznica se rekonstruiše sa EBRD i EIB) sa lakšim dotokom roba, kao i ulaskom na jedinstveno tržište, SEPA itd. će se popraviti situacija i ublažiti cijene, a nivoi plata i penzija koje dostignemo će ostati - poručio je Milojko Spajić.

Limitirane cijene moguće i tokom ljeta


 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 23:19