/ Daka Davidović FOTO. SRDJAN BOLJEVIC
01/08/2022 u 12:19 h
Bilja BrašnjoBilja Brašnjo
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) "Beluga" novi vlasnik dijela kompanije "Neksan"- Davidović: Očekujemo veći izvoz od ukupnog crnogorskog

Aleksandar Mećetin, vlasnik Beluga grupe, rekao je da će u dijelu Neksana koji su kupili zaposliti do 300 radnika. Proizvodi će votku, Džin i likere.

Svjetski poznati brend " Beluga" od danas će biti novi vlasnik dijela nikšićke kompanije Neksan čiji je osnivač i vlasnik Miodrag Daka Davidović. Beluga grupa je jedna od najvećih kompanija za proizvodnju alkoholnih pića u Rusiji

 Novog investitoru biće predata Neksanova fabrika za proizvodnju alkoholnih pića, vinarija i destilerija. U Nikšiću je u toku potpisivanje kupoprodajnog ugovora, a prisustvuju i ministri Goran Đurović i Aleksandar Damjanović.

Davidović je kazao da je poslovna tajna vrijednost prodaje dijela njegove kompanije, ali da je planirana vrijednost investicije koju će realizovati Beluga grupa 50 miliona eura.

-Prošlogodišnji prihod Beluga grupe bio je milijardu i 200 miliona eura. Njihov dolazak u Nikšić i Crnu Goru značiće mnogo. Ova kompanija pokrenuće mnoge koji su vezani, carine, lučke poslove transport- rekao je Davidović.

Davidović je poručio da j ovo predstavlja vaskrsenje..Za nas 300 ljudi, 300 porodica.

- Ovo mnogo znači....Velike kompanije prave velike  benefite u svim drugim granama..u transportu,špediciji, carinama...svim zavisnim kompanijama... Sigurno je da će Crna Gora biti ponosna...Očekuje se izvos veći nego što je danas ukupan izvoz Crne Gore.Možemo zamisliti koliko će to značiti za platni bilans, za Crnu Goru- poručio je Davidović.

Aleksandar Mećetin, vlasnik Beluga grupe, rekao je da će u dijelu Neksana koji su kupili zaposliti do 300 radnika. Proizvodi će votku, Džin i likere.

Nisu dozvoljena novinarska pitanja.

-Ovo nije samo značajno za grad Nikšić,ovaj posao je značajan za Crnu Goru. Tri novozaposlenih su uspjeh, 30još veći a 300 je nevjerovatan uspjeh.  Ja sam siguran da će  "Beluga" staviti Crnu Goru na mapu svjetskih destinacija... Porručio sam gospodinu Aleksandru da je dobrodošao. Vlada Crne Gore je spremna da podrži svakog privrednika koji dođe u Crnu Goru...Nadamo se da će iz ove investiticije izaći nova..postoji još zainteresovanih kompanija za investicije u Crnoj Gori...-- kazao je ministar Goran Đurović.

-Iskazujem zadovoljstvo što prisustvujem ovom događaju. Skalapnje ovog posla za CRnu Goru ima budućnost i prosperitet..Evo sada i trećeg brenda koji Crnu Goru stavlja na globalnu mapu, brenda pića....Ova firma će doprinjeti i državnom budžetu. Uvjeren sam da će ovo biti uspješna priča...- kazao je ministar Aleksandar Damjanović.

Davidović je prije nekoliko dana rekao da će sav novac koji dobije prodajom dijela svoje kompanije uložiti u kupovini Željezare Toščelik.

Video: Željko Šapurić

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 16:48