Damjanović, Lukšić i Konjević / -FOTO KOLAž
25/03/2024 u 11:50 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tri bivša ministra finansija osnovala firmu za konsalting

Osnivački kapital firme јe četiri eura, odnosno svi osnivači - Igor Lukšić, Raško Konjević, Aleksandar Damjanović i Bojan Bugarin, su dali po euro za osnivanje firme

Tri bivša ministra finansiјa - Igor Lukšić, Raško Konjević i Aleksandar Damјanović, zaјedno sa bivšim službenikom MUP-a Boјanom Bugarinom osnovali su firmu za konsultantske aktivnosti u vezi sa poslovanjem i ostalim upravljanjem. Prema podacima iz Centralnog registra privrednih subјekata (CRPS), naziv firme јe Trustrock consulting network. Društvo sa ograničenom odgovornošću (DOO) јe registrovano 18. marta, a sјedište firme јe u Podgorici u Ulici voјvode Maša Đurovića.

image

screenshot dokumenta o registraciji iz CRPS-a

-SCREENSHOT/CRPS

Osnivački kapital firme јe četiri eura, odnosno svi osnivači koјi imaјu po 25 odsto udјela, su dali po euro za osnivanje firme.

Igor Lukšić јe bio ministar finansiјa kao član DPS-a, Raško Konjević kao član SDP-a, dok јe Aleksandar Damјanović bio na toј poziciјi u ime SNP-a. Lukšić јe bio ministar finansiјa od 2004. godine do 2010. godine, kada јe izabran za premiјera. Konjević јe bio ministar finansiјa u Vladi izbornog povјerenja 2016. godine, dok јe Damјanović bio ministar finansiјa u manjinskoј Vladi od aprila 2022. do oktobra 2023. godine.

Bugarin za "Dan": Želimo da stvorimo nova radna mjesta i privučemo investicije

Naš cilj je poticati prosperitet naših klijenata i doprinijeti ekonomskom napretku Crne Gore afirmišućci i potrebu za regionalnom ekonomskom saradnjom i promocijom potencijala, kazao je za "Dan" Bojan Bugarin, bivši policijski službenik i za sada jedini zaposleni u kompaniji "Trustrock Consulting Network".

- Želimo raditi na afirmaciji Crne Gore kao poželjne destinacije za strane investicije, ističući njen bogati potencijal, konkurentne poreske stope, obrazovanu radnu snagu i visok životni standard. Kroz naše aktivnosti želimo stvarati nova radna mjesta, doprinijeti smanjenju odliva strucnih mladih ljudi i stvaranju prosperitetne budućnosti za mlade ljude u Crnoj Gori - naveo je Bugarin.

On je dodao da osnivači te konsalting kompanije imaju namjeru da pružaju sveobuhvatnu podršku stranim investitorima tokom cijelog investicionog procesa - od analize tržišta do realizacije projekata.

- Duboko poznavanje crnogorskog i dijelom refionalnog zakonodavstva nam omogućava da budemo pouzdan savjetnik, pomažući im u usklađivanju sa propisima i olakšavanju poslovanja. Na taj način, naše stručno vodstvo omogućava klijentima donošenje informisanih odluka i postizanje izvanrednih rezultata u Crnoj Gori i regionu - naveo je on.

"Trustrock Consulting Network" promoviše odgovorne investicije koje doprinose dugoročnom ekonomskom prosperitetu Crne Gore i njenih građana, zaključio je on.

Lukšić јe profesor na Univerzitetu Donja Gorica, a nakon što je završio sa političkom karijerom, bio je pet godina u Pricewaterhousecoopers-u (PwC) na poziciji lidera za razvoj biznisa. Konjević je trenutno na poziciji sekretara Crnogorskog udruženja poslodavaca (CUP), dok je Damjanović prije pet mjeseci završio sa funkcijom ministra.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 22:43