/ - Фото: ПР Центар
15/06/2022 u 09:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

У Бару ће се градити први хотел са пет звјездица

Ради се о комплексу од 180 смјештајних јединица, са гаражама од три нивоа, спа и велнес центром

У Бару ће ускоро бити изграђен први хотел у тој општини са пет звијездица.

У питању је комплекс Мадам палас, а хотел ће се налазити на путу ка Улцињу и цијелом својом површином је на обали мора.

Архитекта Сахрет Хајдарпашић казао је да ће хотел заузимати позицију од магистрале према Улцињу до мора.

-Плажа је уређена. Ради се о комплексу од 180 смјештајних јединица, са гаражама од три нивоа, спа и велнес центром, конференцијском салом, хотелским рестораном и свим пратећим садржајима који су неопходни за овакву врсту комплекса- навео је Хајдарпашић.

image

Хајдарпашић

- Фото: ПР Центар

У Бару ће бити изграђена још два комплкса, а Заха плејс је већ у завршној фази пројектовања.

- Укупне је површине 19.000 метара квадратних, са гаражама, савременим пентхаусима, дуплексима, апартманима. Налази се у самом центру Бара, са свим пејзажним уређењем и пратећим садржајима. Почећемо са реализацијом градње у августу и рачунамо да ће у наредне двије године тај комплекс бити отворен- рекао је Хајдарпашић.

Оцијенио је да ће овај комплекс бити нови моменат у развоју Бара и да ће бити прекретница за многе који желе да се баве стамбеном градном у том граду, а и шире.

- Са овим комплексом покушали смо да се смјестимо на ниво ексклузивних насеља, каква нуди Тиват- истакао је Хардапашић.

Говорећи о комплексу Емералд ресиденс, казао је да се налази у Бјелишима, у мирнијем крају, наводећи да у оквиру свог концепта има отворене базене за дјецу и одрасле, паркове за играње, маслињаке, шеталишта и све оно што еколошки стандард захтјева од модерних насеља.

- Укупна површина овог комплекса је око 20 хиљада метара квадратних. Ради се о четири стамбене зграде које имају 320 станова- рекао је Хајдарпашић.

Представник МНЕ пропертy инвест компаније Рајнер Лаборенц казао је да прије три године није знао гдје је Бар, а да је отприлике знао гдје се Црна Гора налази на карти.

image

Лаборенц

- Фото: ПР Центар

- Од тада се пуно тога промијенило – то да сам по седми пут у Бару и да сам уложио 22 милиона еура. Пријатељи из Црне Горе су ми рекли да је то добра држава за инвестиције. Међутим, имао сам недоумице у вези са тим – Балкан, корупција, правни систем, банкарски систем. Kао инвеститор знао сам да та несигурност даје добре шансе- казао је Лаборенц.

Рекао је кад је дошао први пут у Црну Гору схватио је да је на путу ка ЕУ, наводећи да се тад заљубио у ову државу.

- Схватио сам да Црна Гора, односно Бар, је веома настројен према инвеститорима. У односу на оно што сам имао предрасуде, схватио сам да овђе човјек када да ријеч, да је и испуни и радови се одвијају како треба. Инвестиција у ове пројекте ће бити први корак- закључио је Лаборенц.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. oktobar 2024 20:20