foto: ura / - FOTO: URA
17/08/2023 u 13:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

URA: Propaganda da je preuzimanje trajekta loš posao razbijena na komadiće

Kako ističu,podaci još jednom potvrđuju ispravnost odluke premijera Dritana Abazovića, Vlade Crne Gore i JP "Morsko dobro" da trajektnu liniju Kamenari-Lepetane preuzme država

Propaganda da je preuzimanje trajektne linije od strane države loš posao koja je dolazila od određenih struktura bliskih bivšem režimu, ali nažalost, i od dijelova nekih novih partija, ovim podacima razbijena je na najsitnije komadiće, jer brojke su neumoljive, ocjenjuju iz GP URA.

Abazović: Za 100 dana država od trajekta prihodovala tri, čist profit oko dva miliona eura

- Premijer Dritan Abazović je juče saopštio javnosti da je država za prvih 100 dana otkad je počela naplata od trajektne linije Kamenari-Lepetane prihodovala 3.228.000 eura. Sa druge strane, rashodi u tom periodu iznose oko 900.000 eura, a odnose se pretežno na gorivo, zarade zaposlenih, amortizaciju, zakupe, adaptaciju obale, itd... To znači da je čisti profit od trajektne linije preko dva miliona eura, odnosno, za prvih 100 dana je 10 puta veći nego što je bio dok su braća Ban upravljala trajektnom linijom - napominju iz ove partije.

Kako ističu, ovi podaci još jednom potvrđuju ispravnost odluke premijera Dritana Abazovića, Vlade Crne Gore i JP "Morsko dobro" da trajektnu liniju Kamenari-Lepetane preuzme država.

- Na taj način novac od tog biznisa, koji na godišnjem nivou, sada je već jasno, oko par miliona eura, sliva se u džepove svih građana, a ne u džepove privilegovanih pojedinaca koje je bivši režim u proteklih gotovo 20 godina častio na desetine bolnica, škola, vrtića, puteva - dodaju oni.

Iz ove partije još jednom čestitaju svima koji su doprinijeli da država vrati ono što je oteto od građana.

- A podsjećamo da trajektna linija nije jedino što je Vlada predvođena sa premijerom Dritanom Abazovićem vratila u državno vlasništvo, već su tu i Željezara, Luka Budva i Pine, kao i akcije Luke Bar i Elektroprivrede - zaključuju u URA.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 20:28