Uglješa Urošević / - PES
26/07/2024 u 19:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Urošević: Ulaganja u Željezaru preko 44 miliona eura u narednih šest godina

Zaposleni u Željezari vrlo brzo će osjetiti benefite ugovora koji je danas potpisala Elektroprivreda Crne Gore sa švajcarskom kompanijom „8B Capital“, o zakupu proizvodnih pogona nikšićke Željezare, Kovačnice i Čeličane, saopštio je Uglješa Urošević, poslanik Pokreta Evropa sad.

- Siguran sam da ćemo u roku koji je predviđen svjedočiti značajnim poslovnim rezultatima i da će to biti pokretačka snaga za napredak Elektroprivrede i ekonomije naše države. U Željezari će nastaviti da funkcionišu određeni procesi poput izrade konstrukcija, a moguće je da se brzo krene i sa projektom energetske efikasnosti, bravarije, takođe je u planu i izrada betonskih stubova, naveo je Urošević.

Naglasio je da Ugovor obavezuje kompaniju „8B Capital“ da u roku od godinu, od datuma potpisivanja, u pokretanje proizvodnje uloži 7,75 miliona eura, dok će za pet godina uložiti 36,85 miliona eura.

- Željezara je bila simbol Nikšića i kao takva da će i ostati, zato sa puno optimizma i Nikšićani i cijela Crna Gora očekuju da ovo bude uspješna i dugoročna saradnja, naveo je poslanik PES-a.

8B Capital jedinmi ponuđač za zakup pogona Željezare

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. septembar 2024 04:10