sjednica vlade ilustracija / foto: vlada cg
13/06/2024 u 14:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Utvrđen predlog Zakona o sigurnosti snabdijevanja naftnim derivatima

Na današnjoj sjednici Vlade Crne Gore, a na predlog ministarstva energetike utvrđen je predlog Zakona o sigurnosti snabdijevanja naftnim derivatima, čime smo napravili još jedan značajan korak ka zatvaranju pregovaračkog poglavlja 15 – Energetika.

- Pitanje sigurnosti snabdijevanja naftnim derivatima predstavlja ključno mjerilo za zatvaranje ovog pregovaračkog poglavlja. Ovim zakonskim rješenjem kreirali smo pravni okvir koji će omogućiti obezbjeđenje sigurnosti snabdijevanja naftnim derivatima u našoj zemlji- navodi se u saopštenju.

Novi zakon precizno uređuje postupke formiranja i održavanja rezervi naftnih derivata, kao i postupke rješavanja poremećaja u snabdijevanju ovim energentom, čime omogućavamo efikasno i pravovremeno reagovanje u slučaju bilo kakvih poremećaja  i osiguravamo stabilnost i sigurnost snabdijevanja za sve građane i privredne subjekte.

- Ministarstvo energetike i rudarstva će nastaviti sa radom na unapređenju energetske sigurnosti i stabilnosti, kao i na usklađivanju sa evropskim standardima u ovoj oblasti. Usvajanjem ovog zakona, približavamo se ispunjenju obaveza preuzetih u procesu pristupanja Evropskoj uniji i postižemo veći stepen energetske sigurnosti za našu zemlju- navodi se usaopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. jun 2024 12:40