Bivši radnici Rudnika Boksita / - FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć
16/01/2023 u 12:02 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Bivši radnici Rudnika boksita blokirali odvoz rude sa kopa Đurakov do

Evo već dvije godine smo bez posla, fali mi dvije godine beneficiranog radnog staža kako bi otišao u penziju, a to ne mogu da ostvarim bez posla u rudniku - istakao je Krulanović.

Grupa radnika bivših Rudnika boksita danas je blokirala odvoz rude sa kopa Đurakov do u Župi Nikšićkoj.

Bivši radnik "Rutkopa" i rudnika boksita Boban Krulanović, pojasnio je da je prilikom zatvaranja ove firme na Štitovu, većina radnika ostala bez posla. Neki su se prebacili u jamu Đurakov do, ali ima ih koji još uvijek nisu dobili posao i koji nisu bili ispoštovani od strane "Uniproma". 

Video: Željko Šapurić

- Evo već dvije godine smo bez posla, fali mi dvije godine benefisiranog radnog staža kako bi otišao u penziju, a to ne mogu da ostvarim bez posla u rudniku - istakao je Krulanović. 

image

Površinski kop Đurakov do

- FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć

Radnik Dendić Nebojša istakao je da su se nadali da će se otvoriti površinski kop Štitovo i da su kada se otvorio radili  kratko, potom su premeštani na trazličita mjesta od Zagrada, Štitova do Đurakovog do-la, međutim ubrzo su ostali i na tom mjestu bez posla, jer se zapošljavala omladina i ova dva radnika su ostala bez mogućnosti da dobiju penziju, jer im fali dve godine beneficiranog radnog staža u rudniku. 

Radnici su naveli da Sektorom transporta sada upravlja privatna firma "Manda" koja još uvijek odbija da im uplati beneficirani radni staž, zbog čega su riješili da protestuju i blokiraju odvoz rude na mjestu Đurakov do.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 19:55