/ - ФОТО: ЛАЗАР РУЖИЋ
23/12/2021 u 22:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Влада ЦГ: Сва одговорност је на власницима УНИПРОМ-а

Влада позива надлежне институције да преиспитају приватизацију КАП-а и конвертовање државне имовине

Влада Црне Горе је, на 52. сједници, којом је предсједавао премијер Здравко Кривокапић, поновила закључке у вези са информацијом о ситуацији у вези са уговорним односима између Електропривреде Црне Горе и УНИПРОМ-а, д. о. о. (КАП), коју је усмено поднио Кривокапић.

- Влада је усвојила Усмену информацију Министарства капиталних инвестиција за наставак преговора између Електропривреде Црне Горе А. Д. и Унипрома који треба да договоре најбоље рјешење за смањење производње Унипрома (што је пракса других сличних комбината у Европи) ради одржавања технолошког процеса и дефинисања цијене енергије која се дефинише као минимална до јуна 2022. године- наводе у саопштењу.

У циљу друштвено одговорног дјеловања, што је, како наводе, пракса других приватних предузећа у Црној Гори, власник би требало да обезбиједи плаћено одсуство свим радницима који не буду укључени у процес производње.

-  Влада позива надлежне институције да преиспитају приватизацију КАП-а и конвертовање државне имовине. Сва одговорност у вези са описаном ситуацијом је на власницима УНИПРОМ-а д. о. о. (КАП)- наводе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 07:16