aleksandar damjanovic / FOTO. SRDJAN BOLJEVIC
22/07/2022 u 13:22 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vlada: Usvojena odluka o likvidaciji Montenegro Worksa

Damjanović je kazaoda društvo godinu posluje nezakonito i bez pravnog osnova i to je doprinijelo da društvo ne uspostavi kredibilitet na tržištu. Ističe da je više razloga za ovu odluku, prenosi portal RTCG.

Vlada Crne Gore usvojila je odluku o dobrovoljnoj likvidaciji Društva sa ograničenom odgovornošću „Montenegro Works“. Realizacijom ove odluke sačuvaće se makar 200.000 eura od osnivačkog kapitala, kazao je ministar finansija Aleksandar Damjanović.

Damjanović  je kazaoda društvo  godinu posluje nezakonito i bez pravnog osnova i to je doprinijelo da društvo ne uspostavi kredibilitet na tržištu. Ističe da je više razloga za ovu odluku, prenosi portal RTCG.

-Namjera je da dobijemo mehanizam za nadzor nad upravljanjem preduzećima u državnom vlasništvu koji bi bio jedino održiv i zakonski osnovan- kazao je Damjanović.

On je objasnio da je već godinu preduzeće prihodno neodrživo jer su troškovi 200.000 eura.

-Društvo se isključivo i ekskluzivno finansira od samog početka isključivo iz osnivačkog kapitala. Dakle, izostale su najave o tome da će biti velikih donacija i projekata- kazao je Damjanović.

Istakao je da je postojala pozitivna namjera koja je nezakonio “spakovana” da se napravi krovno holding preduezeće koje bi gazdovalo svim ostalim preduzećima, odnosno njihovim akcijama.

“To se ne može ostvariti jer je neophodno izmijeniti više zakonskih akata. Društvo to pitanje u startu nije riješilo i faktično godinu  posluje nezakonito i bez pravnog osnova i to je doprinijelo da društvo ne uspostavi kredibilitet na tržištu u vezi pitanja nadzora nad poslovanjem privrednih društava", istakao je Damjanović.

On je istaka da će se realizacijom ove odluke, sačuvati makar 200.000 eura od osnivačkog kapitala.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 17:04