Максим Вучинић / Максим Вучинић - Ж.Ш.
07/09/2021 u 14:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Вучинић: Радници фирми у стечају жалили се због стечајнх управника јер им не дозвољавају годишње одморе

Из Министарства економског развоја најавили су да ће то министарство иницирати да се питање права радника из радних односа у стечајном поступку регулишу, навео је у саопштењу

Посланик Скупштине Црне Горе Максим Вучинић казао је да Скупштинска Комисија за приватизацију, након расправе о правима радника у Комбинату алиминијума, је усвојила закључак да су недовољно заштићена права радника у фирмама у стечају и да их треба боље прецизирати.

- Радници фирми у стечају до сада су се највише жалили због тога што им стечајни управници не дозвољавају коришћење годишњих одмора, проблема је било и због тога што се инспекција рада проглашавала ненадлежном за контролу радничких права у компанијама у стечају! Из Министарства економског развоја најавили су да ће то министарство иницирати да се питање права радника из радних односа у стечајном поступку регулишу измјенама и допунама Закона о раду које је планирано у наредном периоду - навео је у саопштењу.

Највљене су, како је додао, три кључне системске измјене, из овог нацрта, лиценцирање стечајних управника, њихово именовање у стечајном поступку и регистар стечајне масе, како би се унаприједило постојеће законско рјешење.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 10:52