Максим Вучинић / - Скупштина ЦГ
27/06/2021 u 09:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Вучинић: Влада да нађе начина да помогне Жељезари

Он оцjењуjе да од доласка нове власти ситуациjа у Жељезари не само да се ниjе побољшала, него jе, каже, чак дошла до наjгорег стања у историjи фабрике

Предсjедник Радничке партиjе (РП) Максим Вучинић позвао jе Владу Црне Горе, премиjера Здравка Кривокапића и министре да искористе све могућности и укључе се, како jе рекао, у рjешавање проблема Жељезаре, 260 радника, те извjесног броjа људи и малих предузећа чиjа jе судбина везана за судбину компаниjе.

Вучинић у саопштењу наводи да Влада Црне Горе мора пронаћи механизам да се помогне Жељезари како би опстала.

"Посљедњих дана се прича о два дипломатско-конзуларна представништва Црне Горе у Турскоj, каква jе мисиjа тих представништава ако то ниjе заштита интереса Црне Горе и њених грађана. Позивам Владу Црне Горе, њеног премиjера и министре да искористе све могућности и укључе се у рjешавање проблема Жељезаре, 260 радника и jош извjестан броj људи и малих предузећа чиjа jе судбина везана за судбину жељезаре", рекао jе Вучинић.

Сматра како се "спржена земља коjу jе оставила ДПС владавина наjбоље може уочити у халама фабрика некадашњих гиганата и генератора развоjе Црне Горе".

"Много пута сам износио у jавност ситуациjу у никшићкоj жељезари, услове рада и неправду коjа jе погодила њене раднике. Осим захвалности запослених, никад ниjесам добио повратна реаговања од менаџмента фабрике или одговорних у бившоj власти", рекао jе Вучинић.

Оцjењуjе да од доласка нове власти ситуациjа у Жељезари не само да се ниjе побољшала, него jе, каже, чак дошла до наjгорег стања у историjи фабрике. 

"Ко jе одговоран за то? Фабрика jе продата 2012. године Тошчелику, фирми коjа jе представљена као чудо са истока коjе ће бити увод у плодоносну сарадњу између Црне Горе и Турске. Данас жељезара стоjи у закоченом режиму и њењи радници са бригом и неизвjешношћу чекаjу да им се каже судбина фабрике. Одговорност jе приjе свега на бишоj власти, односно тадашњем премиjеру Игору Лукшићу и његовим министрима коjи су учествовали у продаjи жељезаре и одбили друге заинтересоване савjетуjући их да уопште не учествуjу на тендеру", сматра Вучинић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 05:13