Milun Zogović i Maja Vukićević / - PORTAL DAN
31/08/2024 u 08:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Vukićević i Zogović putuju u Srbiju: U fokusu autoput i pruga Beograd-Bar

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Milun Zogović i ministarka saobraćaja Maja Vukićević boraviće u posjeti Srbiji 2. i 3. septembra, kako bi sa zvaničnicimau Vladi Srbije razgovarali o infrastrukturnim projektima od značaja za dvije države

Kako je najavljeno iz Vlade, Zogović i Vukićević će prisustvovati bilateralnom sastanku sa ministrom građevinarstva, saobracaja i infrastrukture, Vlade Republike Srbije Goranom Vesićem.

Takođe, u Beogradu biće organizovan i sastanak sa direktorom Stalnog sekretarijata Transportne zajednice Matejem Zakonjsekom.

- Crna Gora i Srbija razvijaju tradicionalno dobre ekonomske odnose. Fokus bilateralnog sastanka biće na najvažnijim infrastrukturnim projektima, od zajedničkog interesa, u prvom redu, projekat auto-puta, trenutni i budući zajednicki projekti iz oblasti željezničkog saobraćaja, stanje i dalja saradnja iz oblasti avio saobraćaja, biće dobra prilika za snazenje dobrosusjedskih, već dobrih partnerskih relacija - piše u saopštenju. 

Takođe, u Vladinom dokumentu piše i da će Vukićević i Vesić potpisati Zajedničko pismo Evropskoj komisiji o značaju pruge Beograd-Bar.

Spajić nije objasnio gdje ćemo nabaviti novac: Za 480 kilometara trebaće nam preko osam miliјardi

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 15:51