Santader i Vuković / - FOTO: MINISTARSTVO FINANSIJA
05/04/2024 u 10:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vuković-Santander: Ministarstvo finansija će prilikom planiranja budžeta za 2025. godinu akcenat staviti na dječiji budžet

Ministar finansija Novica Vuković sastao se danas sa šefom predstavništva Unicefa Huanom Santanderom koji završava svoj mandat u Crnoj Gori i tom prilikom mu se zahvalio na izvanrednom doprinosu koji je dao sa te čelne pozicije.

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, Santander je saopštio da Vlada Crne Gore jeste najveći i najvažniji investitor u obrazovanje, zdravstvo, socijalnu i dječju zaštitu.

- Budućnost djece Crne Gore, prije svega, zavisi od odluka Vlade Crne Gore da dovoljno sredstava iz državnog budžeta ulaže u ove oblasti − za djecu i porodice. Investicije u djecu ubrzaće ispunjavanje kriterijuma za članstvo Crne Gore u EU - kazao je.

Vuković kazao je da je u fokusu ove Vlade upravo adekvatno kreiranje socijalne politike, odgovarajuća  socijalna zaštita i racionalna raspodjela sredstava po tom osnovu.

Naglasio je i da će Ministarstvo finansija prilikom planiranja budžeta za 2025. godinu, poseban akcenat staviti i na tzv. dječiji budžet.

Na sastanku je saopšteno da će uskoro biti imenovan novi šef predstavništva Unicefa u Crnoj Gori, a da će u međuvremenu, tim Unicefa predvoditi Sabina Žunić, zamjenica šefa predstavništva Unicefa u Crnoj Gori.

Santander rad u Unicefu nastaviće na poziciji zamjenika direktora za javna partnerstva, u sjedištu ove organizacije u Njujorku.

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 11:36