Sa sjednice Vlade / SasaMatic, Vlada
10/05/2024 u 18:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Za finansiranje obaveza i potreba za upravljanje vodnim resursima blizu pola miliona

Vlada je na današnjoj sjednici donijela Program korišćenja sredstava za poslove upravljanja vodama za 2024. godinu, a planirano je da se za finansiranje odvoji 491.200 eura.

- Za finansiranje obaveza i potreba za upravljanje vodnim resursima u 2024. godini, Programom su planirana sredstva u iznosu od 491.200 eura, čime su obuhvaćene osnovne aktivnosti u oblasti upravljanja vodama, zaštiti voda, zaštiti od voda, efikasnije korišćenje voda, kao i za funkcionisanje Vodnog informacionog sistema - navodi se u saopštenju.

Programom su, pored ostalog, predviđena sredstva za prikupljanje podloga, izradu i reviziju planske i projektne dokumentacije, bez čije izrade nije moguće izvršiti regulaciju vodotoka i adekvatno upravljati vodama.

Vlada otkupljuje akcije u vlasništvu manjinskih akcionara ŽPCG i OŽVS

- U dijelu upravljanja vodnim resursima, najveći iznos sredstava opredijeljen je za uređenje vodotoka, redovno održavanje i kontrolu stanja. Za upravljanje vodnim informacionim sistemom, Programom su, između ostalog, predviđena sredstva za automatizaciju razmjene podataka sa institucijama u Crnoj Gori koje su nadležne za sistem upravljanja vodama, kao i za nabavku i održavanje opreme za vodni informacioni sistem. Planirane su i aktivnosti na izradi faze II katastra zagađivača voda ali i I prve faze katastra podzemnih voda. Sredstva su opredijeljena i za revizije katastara, registara, planova i programa, naročito njihovo usklađivanje sa EU legislativom - saopšteno je iz Vlade.

Vlada utvrdila Predlog zakona o informacionoj bezbjednosti

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 22:39