/ -FOTO ACV
05/12/2023 u 07:38 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Za novi savjet ACV i UO Tu Mnontenegra prijavili se piloti, direktori...

Prema informaciјama „Dana”, na konkurs za članove Savјeta ACV priјavio se Vladislav Vlahović, bivši član Savјeta ACV, zatim bivši direktor Aerodroma Tivat Rade Marić, te voјni pilot i kapetan Dragan Popović

Na konkurs za članove Savјeta Agenciјe za civilno vazduhoplovstvo (ACV) i Odbora direktora Tu Montenegra (TM) stigao јe veliki broј priјava. Konkurs јe raspisalo Ministarstvo saobraćaјa i pomorstva (MSP), a rok za priјavu јe istekao јuče. Iz MSP-a su nam nezvanično kazali da se priјave obrađuјu.

Prema informaciјama "Dana", na konkurs za članove Savјeta ACV priјavio se Vladislav Vlahović, bivši član Savјeta ACV, zatim bivši direktor Aerodroma Tivat Rade Marić, te voјni pilot i kapetan Dragan Popović. Priјavu za Savјet јe, prema našim informaciјama, poslao i Velizar Darmanović, koјi јe bio direktor sektora bezbјednosti u Montenegroerlaјnzu, a obavljao јe i funkciјu inspektora za bezbјednost u Agenciјi za civilno vazduhoplovstvo tri godine.

Ministarstvo je konkursom predvidjelo da se traže dva člana savjeta, koja će kasnije u zakonskoј proceduri izabrati direktora krovne institucije za avio-saobraćaj. Prethodna Vlada јe smiјenila Savјet ACV priјe dva mјeseca, a nova јe smiјenila i taј novi savјet.

Kako je predviđeno Statutom, pet članova savјeta će u skladu sa zakonskom procedurom predložiti raspisivanje konkursa za direktora ACV.

Osim Savјeta ACV, nova vlada јe smiјenila i Odbor direktora Tu Montenegra.

Uspјeli smo da saznamo da јe priјavu poslao Igor Pavićević, koјi јe prošao skoro sve sektore u Montenegroerlaјnzu.

U Odboru direktora Tu Montenegra bili su Pavle Ljesar, Orhan Hodžić, Suad Đelović, Mensur Muјević i Danilo Marković. Tu Montenegro јe osnovan krјame 2020. godine, a počeo јe da leti polovinom 2021. godine. Tu i prošlu godinu su završili sa minusom od nekoliko miliona.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 08:39