Управа за имовину у старој згради Владе / -IVAN PETROVIC IPE
12/12/2021 u 08:39 h
Vladimir OtaševićVladimir Otašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

За заштиту државних објеката 1,3 милиона „Никшић гард секјуритију“

Уговорена цијена на мјесечном нивоу за тражене услуге износи 89.980 еура без ПДВ-а док је мјесечна фактура са ПДВ-ом 108.879 еура, пише у члану три уговора. Додаје се да је начин плаћања вирмански

Управа за катастар и државну имовину, на челу са в.д. директора Кочом Ђуришићем, потписала је прије неколико дана уговор са компанијом Никшић гард секјурити. Ради се о послу пружања услуга заштите објеката, за потребе државних органа, укупне вриједности око 1,3 милиона еура.

– Уговорена цијена на мјесечном нивоу за тражене услуге износи 89.980 еура без ПДВ-а. Мјесечна фактура са ПДВ-ом износи 108.879 еура, пише у члану три уговора. Додаје се да је начин плаћања вирмански.

– Овај уговор ступа на снагу даном потписивања од стране обје уговорне стране. Уговор се потписује на период од годину дана од дана закључивања уговора – наводи се у члану пет. У име Управе за катастар и државну имовину уговор је потписао Коча Ђуришић, док је са друге стране у име извршиоца то урадио извршни директор заштитарске компаније Срђан Зековић. Према доступним подацима, нови уговор о пружању услуга заштите објеката, за потребе државних органа, закључен је на основу тендера који је покренут још 12. августа 2020. године, прије политичких промјена које су се догодиле у Црној Гори. Први уговор са компанијом Никшић гард секјурити потписан је у новембру 2020. године. Тада је Управу за имовину, која је потписала уговор, заступао функционер Демократске партије социјалиста (ДПС) Блажо Шарановић. Претходно је оквирним споразумом закључен посао на период од двије године. У првом уговору евидентирано је да је укупна цијена за 12 мјесеци тих услуга била око 1,11 милион еура. Нови челници Управа за катастар и државну имовину, која је правно наслиједила обавезе и послове Управе за имовину, обавезани су оквирним споразумом да поново на годину закључе уговор са компанијом Никшић гард секјурити која је претходно 2020. године побиједила на јавном тендеру. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 11:02