Obilazak dionice Mateševo – Andrijevica / - MONTEPUT
29/05/2024 u 09:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Zainteresovane kompanije obišle lokaciju dionice Mateševo – Andrijevica

Kompanije zainteresovane za izvođenje dionice Mateševo – Andrijevica, zajedno sa predstavnicima Monteputa i Ministarstva saobraćaja i pomorstva, obišle su lokaciju kojom će se prostirati dionica Mateševo-Andrijevica auto-puta Bar-Boljare.

Ovaj obilazak je još jednom potvrdio veliko interesovanje renomiranih međunarodnih kompanija za izvođenje ovog projekta, koji će biti finansiran iz EU fondova, kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i državnog budžeta.

- Tokom posjete, sve zainteresovane kompanije dobile su potrebna objašnjenja koja će im pomoći da se što kvalitetnije pripreme za učešće u aktuelnom postupku pretkvalifikacije, kao i u narednim fazama, vezano za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova prema tzv. Žutoj FIDIC knjizi, u skladu sa EBRD procedurama nabavki. Raduje činjenica da je u kratkom roku veliki broj međunarodnih kompanija izrazio interesovanje, što, uz obavezu poštovanja TEN-T standarda, EBRD pravila nabavki, te drugih važećih nacionalnih propisa i procedura u vezi sa implementacijom složenih građevinskih projekata, garantuje budući kvalitet, bezbjednost i dugotrajnost radova, saopšteno je iz Monteputa.

image

Obilazak dionice Mateševo – Andrijevica

- MONTEPUT
image

Obilazak dionice Mateševo – Andrijevica

- MONTEPUT

Monteput: Veliko interesovanje firmi za učešće u izvođenju dionice Mateševo-Andrijevica auto-puta Bar-Boljare

Zahtjev za pretkvalifikaciju za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova prema tzv. Žutoj FIDIC knjizi, u skladu sa EBRD procedurama nabavki, objavljen je 24. aprila 2024. godine i otvoren je 60 dana. Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane kompanije koje ispunjavaju propisane uslove da uzmu učešće i dostave svoje izraze interesovanja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jul 2024 21:37