Milan Zečević, PES / - IGOR SLJIVANCANIN
06/08/2024 u 09:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Zečević: PES podržava zahtjeve drvoprerađivača - jednaki uslovi za sve

Poslanik Pokreta Evropa nsad Milan Zečević apelovao je na Upravu za gazdovanje šumama i lovištima da obustavi Javni poziv za korišćenje šumama za ovu godinu za koji smatra da je višetruko štetan za više od pedeset firmi drvoprerađivača sa sjevera Crne Gore.

Ocjenjuje da su žalbe i zahtjevi drvoprerađivača koji su upućeni, u otvorenom pismu premijeru, poslanicima i predsjednicima opština sa sjevera, opravdani.

Rožajski drvoprerađivači tvrde da su diskriminisani i prinuđeni da zatvore firme


-Prije nego stupi na snagu novi zakon o šumama koji je izglasan u skupštini i koji će da riješi u potpunosti ove probleme, apelujem da se hitno kreira novi Javni poziv, sa uslovima prihvatljivim za sve, kako je to i traženo u otvorenom pismu drvoprerađivača, a po modelu iz prethodnih godina- naveo je Zečević.

Pljevaljski drvoprerađivači nezadovolnji javnim pozivom Uprave za šume: I poslije Brkovića, „Brković”


Ističe da je Pokret Evropa sad protiv bilo kakvih vidova diskriminacije i razdvajanja privrednih subjekata na male i velike.
- Naš stav je da bi svi privredni subjekti trebalo da imaju jednak pristup javnim dobrima, u ovom slučaju šumskim resursima što potvrđuju i nova zakonsk rješenja. Započeta reforma u šumarstvu ima takav pristup za primaran cilj i osigurava da svi privredni subjekti imaju mogućnost da se razvijaju nesmetano i u korektnim konkuretskim uslovima- zaključio je on.

Uprava za gazdovanje šumama: Nema više javnih poziva po mjeri pojedinih drvoprerađivača

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 05:28