/ - UNSPLASH, ILUSTRACIJA
27/01/2023 u 11:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Advokati Muratovića: Izuzeće sudija nije traženo na ispravan način

Advokati Borivoje Borović i Dražen Medojević reagovali su povodom jučerašnjeg suđenja i medijskih navoda

Advokati Rožajca Adisa Muratovića, koji je optužen za ubistvo Anesa Kalača, reagovali su povodom jučerašnjeg suđenja i teksta navodeći da treba da se čuje i druga strana, a ne samo jedna. Kako su kazali advokati Borivoje Bojović i Dražen Medojević juče je advokat Munever Kuč tražio, kada su iznijete završne riječi, izuzeće suda, a da to nije uradio na ispravan način.

Advokat oštećene porodice zatražio izuzeće sudiјa na suđenju Adisu Muratoviću

- Nakon što su obje strane ispitale vještaka psihologa, advokat oštećene strane tražio je opet da postavlja pitanja na šta nema pravo, jer je ispitivanje vještaka završeno i već je pitanja postavljao. Na nezakonit način tražio je izuzeće sudija. Vrijeđao je sud što je nedopustivo- kazao je advokat Bojović navodeći da je advokat oštećene strane vrijeđao i advokate odbrane.

Njegov kolega Dražen Medojević istakao je da je izuzeće sudija traženo na nezakonit način i da su sudu upućene uvredljive riječi od stranje advokata Kuč.

Muratovića je prethodno Viši sud u Bijelom Polju osudi na 20 godina robije. On je bio u bjegstvu sedam godina, nakon čega mu se ponovo sudilo. Prema optužnici, Muratovići su 27. jula 2014, oko  23.30, nakon fizičkog obraču, na koji se dogodio oko podne istog dana, po ranijem dogovoru i razrađenom planu, na benzinskoj pumpi u Rožajama pokušali da liše života sugrađane Anesa Kalača, Armina Kalača, Kemala Nurkovića, Elvisa Jahovića i Šabana Tarhaniša.

- Adis Muratović je tom prilikom, kako se navodi, ispalio više hitaca iz automatske puške, od kojih je jedan pogodio Anesa Kalača i nanio mu teške tjelesne povrede opasne po život. Usljed zadobijenih povreda, Kalač je tri dana kasnije preminuo u Kliničkom centru- navodi su optužnice.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 22:43