/ - FOTO: MINISTARSTVO ODBRANE
24/05/2023 u 16:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Adžić: Uspješne akcije MUP-a su rezultat političke volje

Senatori su iskazali zadovoljstvo rezultatima koje Crna Gora u posljednje vrijeme bilježi kada je u pitanju borba protiv kriminala i korupcije, naglašavajući da se očekuje nastavak aktivnosti u tom pravcu

Uspješne akcije crnogorskih organa za sprovođenje zakona u prethodnom periodu rezultat intenzivnog rada ali i pokazatelj istinske političke volje da se zaista stane na put kriminalu i korupciji, kazao je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić nakon razgovora sa američkim senatorima Krisom Marfijem i Gerijem Pitersonom.

- Sastanak sa senatorima prilika je za razgovore na teme od zajedničkog interesa, kao što su savezništvo u okviru NATO-a, te podrška regionu u periodu ruske agresije na Ukrajinu. Poseban fokus sagovornici su stavili na pitanja borbe protiv kriminala i korupcije, te na slobodu medija - saopšteno je iz MUP-a.

Kako kažu, senatori su iskazali zadovoljstvo rezultatima koje Crna Gora u posljednje vrijeme bilježi kada je u pitanju borba protiv kriminala i korupcije, naglašavajući da se očekuje nastavak aktivnosti u tom pravcu i u narednom periodu.

- Filip Adžić je ovom prilikom istakao da su uspješne akcije crnogorskih organa za sprovođenje zakona u prethodnom periodu rezultat intenzivnog rada ali i pokazatelj istinske političke volje da se zaista stane na put kriminalu i korupciji. Na sastanku je izraženo očekivanje i po pitanju reformi koje će ubrzati put Crne Gore ka Evropskoj uniji, uz poseban akcenat na ključna pregovaračka poglavlja, koja su tijesno vezana za rezultate u oblasti kriminala i korupcije-  saopšteno je iz MUP-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 22:43