Filip Adžić otvorio Regionalni ekspertski sastanak za borbu protiv sajber i tehnološki olakšane trgovine ljudima / - MUP CG
05/07/2022 u 13:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Adžić: Zaštitićemo žrtve i unapređivati sistem borbe protiv trgovine ljudima

Cilj nam je ne samo da spriječimo i istražimo slučajeve trgovine ljudima, već da u najvećoj mogućoj mjeri zaštitimo žrtve, istakao je ministar Adžić

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić otvorio je danas u Kumboru Regionalni ekspertski sastanak za borbu protiv sajber i tehnološki olakšane trgovine ljudima u cilju seksualne eksploatacije, uključujući i djecu u zemljama jugoistočne Evrope, navodi se u saopštenju iz ovog resora.

Ministar Adžič je, zahvalivši Kancelariji UN za drogu i kriminal i Ministarstvu Evrope i spoljnih poslova Francuske na podršci i pomoći koju pružaju crnogorskim organima nadležnim za borbu protiv trgovine ljudima, istakao da Crna Gora ima dobre rezultate na ovom planu.

- Na strateškom i operativnom planu pokazujemo ozbiljan pristup ovom problemu, a kao rezultat rada formiranih tijela od početka godine identifikovali smo 9 žrtava trgovine ljudima u Crnoj Gori.

Cilj nam je ne samo da spriječimo i istražimo slučajeve trgovine ljudima, već da u najvećoj mogućoj mjeri zaštitimo žrtve - istakao je ministar Adžić.

On je kazao da je trgovina ljudima izazov koji ne poznaje granice, počinioci ovih krivičnih djela sve više koriste savremene kanale komunikacije da regrutuju i iskorišćavaju svoje žrtve, te je na državama da konstantno unapređuju svoj odgovor na ove izazove.

Ministar je iskazao očekivanje da će današnji skup biti dobra prilika za razmjenu iskustava i praksi u cilju dalje borbe protiv trgovine ljudima.

U tom smislu, budući Regionalni centar za izgradnju kapaciteta u oblasti sajber bezbjednosti za Zapadni Balkan imaće veliki značaj za unapređenje kapaciteta i znanja službenika kada je u pitanju sajber i tehnološki olakšana trgovina ljudima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 22:53