/ - Фото: Портал Дан (акција спашавања)
16/04/2022 u 22:38 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Акција спасавања код Сутомора: Јака бура "носила" рибарски чамац са посадом

УПСУЛ са ове двије акције констатује да су почеле спасилачке активности на мору, јер је лијепо вријеме измамило риболовце на пецање

У предходна два дана, петак и субота спасилачки тим УПСУЛ је имао двије успјешне акције спашавања рибарских посада на мору у Сутоморском заливу, саопштио је за портал Дан  Жарко Лукшић  помоћник директора за сигурност пловидбе у Управи поморске сигурности и управљања лукама.

-Вечерас у 19.53 часова Поморско оперативни центар је преко ОКЦ 112 примио информацију да се рибарски чамац са кабином и три члана посаде налази у Сутоморском заливу и услијед јаке буре јачине око 50 чворова, тешко пробија ка својој дестинацији у Марини Бар. Координацију су са ПОЦ водили оператери Марко Чејовић и Ненад Тасић а том приликом је упућен спасилачки чамац САР-1 са посадом Стеван Асовић и Жељко Пачак, који су пронашли чамац у близини Црвене плаже код рта Ратац и испратили безбједно до марине- наводи Лукшић.

Додаје да је и у петак око 13 часова чамац са три члана посаде је остао у квару на неких 500 метара од обале, а спасиоц Никола Бошковић их је дотеглио до привезишта у западном дјелу плаже те стартовао мотор, како би могли сигурно допловити до Марине Бар.

-УПСУЛ са ове двије акције констатује да су почеле спасилачке активности на мору, јер је лијепо вријеме измамило риболовце на пецање. Такође, апелујемо на све учеснике у поморском саобраћају да воде рачуна о исправностима својих пловила и опреме коју носе са собом,  а за сваку информацију и помоћ на мору позову број 129 гдје успостављају диретну везу са оператерима на Поморско оперативном центру- наглашава он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 21:44