Apelacioni sud Crne Gore / - IVAN PETROVIC-IPE
18/10/2024 u 09:32 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Apelacioni sud: Netačne tvrdnje Lekića o neažurnosti i neradu

Advokat Damir Lekić iznio je netačnu tvrdnju da je suđenje optuženima za trgovinu ljudima - Vitaliju Grečinu, Oleksanderu Lisčinskom, Oleksiju Blahoslavovu i Bogdanu Petrovu, odloženo zbog, kako je kazao, “previda, propusta i očigledne neažurnosti i nerada Apelacionog suda”.

- Apelacioni sud Crne Gore je spise predmeta Višeg suda u Podgorici K.br. 69/24 u krivičnom postupku protiv optuženog Vitaly Grechina i drugih, vratio tome sudu dana 10.10.2024.godine, uz akt ovog suda Kvž.br. 672/24 od 09.10.2024.godine, što je konstatovano na dostavnici potpisanoj od strane ovlašćenog službenika Višeg suda u Podgorici, kojom je potvrđen prijem spisa predmeta. O navedenom je ovaj sud obavijestio predsjednika sudećeg vijeća Višeg suda u Podgorici dopisom Kvž.br. 672/24 od 16.10.2024.godine - piše u reagovanju Apelacionog suda povodom izjave advokata Lekića.

Apelacioni sud postupa u svim predmetima koji su u njegovoj nadležnosti, a posebno u pritvorskim predmetima sa posebnom hitnošću, poštujući zakonske rokove i prava učesnika u postupku, te da su zato neistinite i neutemeljene tvrdnje o njegovoj neažurnosti i neradu, poručuju u saopštenju.

Odloženo ročište u predmetu protiv okrivljenog Grečina i grupe

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. oktobar 2024 09:34