/ KRSTOVICI SUDJENJE, KRSTOVICI KOKAIN, KRSTOVICI - IVAN PETROVIC-IPE
03/07/2023 u 14:09 h
Željka Bojanić, Žana BojanićŽeljka Bojanić, Žana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Apelacioni sud ukinuo oslobađajuću presudu: Krstovićima ponovo sude

Prvostepenom presudom Višeg suda u Podgorici Budimir Krstović i Marina Krstović oslobođeni su optužbe da su kao saizvršioci izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga

Apelacioni sud Crne Gore uvažio je žalbu Višeg državnog tužilaštva i ukinuo oslobađajuću presudu Marini i Budimiru Krstović povodom predmeta u kojem se sudilo zbog pronalaska 1,2 tone kokaina, saznaje portal Dan.

(VIDEO/FOTO) Krstovići: Tužilaštvo zbog politike fabrikuje dokaze, ne mari što nevini stradaju

-Apelacioni sud Crne Gore je nakon javne sjednice vijeća od 15.06.2023.godine, donio rješenje Kž.br. 60/23 od 19.06.2023.godine, kojim je uvažio žalbu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici i povodom te žalbe i po službenoj dužnosti, ukinuo presudu Višeg suda u Podgorici K.br. 191/21 od 24.11.2022.godine i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno suđenje- navodi se u odluci suda.

(VIDEO/FOTO) Krstovići danas pred Apelacionim sudom: Od nedostatka dokaza do "političkih poena" tužilaštva

Prvostepenom presudom Višeg suda u Podgorici optuženi Budimir Krstović i Marina Krstović oslobođeni su optužbe da su kao saizvršioci izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 300 st. 1 u vezi čl. 23 st. 2 Krivičnog zakonika Crne Gore.

OBRAZLOŽENJE PRESUDE: Tužilaštvo nije pružilo ni jedan dokaz protiv Krstovića

-Odlučujući o žalbi Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, vijeće Apelacionog suda je ocijenilo da je prvostepena presuda donijeta uz bitnu povredu odredaba krivičnog postupka iz čl. 386 st. 1 tač.9 Zakonika o krivičnom postupku, na koju se dijelom ukazuje žalbom, a koju je dijelom utvrdio i ovaj sud ispitujući pobijanu presudu po službenoj dužnosti. Bitna povreda odredaba krivičnog postupka sastoji se u tome što u prvostepenoj presudi nijesu navedeni razlozi o svim odlučnim činjenicama, a razlozi koji su dati su nejasni u odnosu na određene dokazne predloge- stav je Apelacionog suda.

U odluci se dodaje da "u  pogledu odlučnih činjenica postoji znatna protivrječnost između onog što se navodi u razlozima presude o sadržini isprava ili zapisnika o iskazima datim u postupku i samih tih isprava, a koja se odnosi na sadržinu iskaza svjedoka".

-Apelacioni sud je naložio prvostepenom sudu da u ponovljenom postupku otkloni bitnu povredu, nakon čega će biti u mogućnosti da donese novu i na zakonu zasnovanu presudu- dodaju iz Apelacionog suda.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 14:54