/ - илустрација УП твитер
17/12/2021 u 14:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Барани процесуирани због криволова и тровања паса

П.Л. је осумњичен да је упуцао законом заштићену птицу, а Р.С. да је тровао псе

У Бару је полиција надлежном тужилаштву поднијела кривичне пријаве против двије особе које се сумњиче за кривично дјело незаконит лов и кривично дјело убијање и мучење животиња и разарање њиховог станишта. 

- Барској полиције је 15. децембра 2021. године пријављено да су радници Националног парка „Скадарско језеро“ затекли два лица од којих је једно употребом ловачке пушке убило птицу корморан, која је законом заштићена врста.  Припадници полиције су идентификовали особу које је извршила кривично дјело незаконит лов и против П.Л.​ (73) из Бара поднијели кривичну пријаву. Од њега је полиција одузела ловачку пушк- наводе изУправе полиције.

Такође, полицији је 16. децембра власник једног хотелског комплекса у Чању пријавио да је примјетио да је дошло до тровања више паса луталица. 

- Изласком на лице мјеста затечена су три угинула пса док је један превезен на лијечење, а за којег је касније установљено да је био отрован. Полиција је предузетим мјерама и радњам идентификовала извршиоца и против Р.С. (48) из Бара поднијела кривичну пријаву због сумње да је извршио кривично дјело убијање и мучење животиња и разарање њиховог станишта- наводе у саопштењу.

Р.С. је ово дјело извршио на начин што је, како се сумња, у месо стављао отров којим је хранио псе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 06:15