Bečić: U Crnoj Gori više nema nedodirljivih / - VLADA
14/04/2024 u 10:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bečić: U Crnoj Gori više nema nedodirljivih

U Crnoj Gori više nema nedodirljivih i da zahvaljujuči odličnoj saradnji bezbjednosnog sektora, SDT-a i EUROPOLA svjedočimo impresivnim svakodnevnim rezultatima na polju odlučne borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, kazao je Aleksa Bečić nakon akcije hapšenja Milivoja Katnića i Zorana Lazovića.

- Poslednjih dana prilikom posjete Specijalnom policijskom odeljenju, nakon toga Briselu, kao i u posljednjim medijskim istupima u zemlji, tvrdio sam da u Crnoj Gori više nema nedodirljivih i da zahvaljujuči odličnoj saradnji bezbjednosnog sektora, SDT-a i EUROPOLA svjedočimo impresivnim svakodnevnim rezultatima na polju odlučne borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije - kazao je Aleksa Bečić, koordinator organa obavjestajno bezbjednosnog sektora.

Ističe da je današnje hapšenje i procesuiranje bivšeg GST-a Milivoja Katnića i bivšeg visokog policijskog funkcionera Zorana Lazovića  najbolja potvrda navedenog, odnosno dokaz da niko više nikada neće biti jači od države, da nema zaštićenih i nedodirljivih i da nema tog pokušaja koji može poremetiti povjerenje i kvalitetnu saradnju bezbjednosnog sektora, SDT-a i EUROPOL-a.

- U prilog daljem jačanju saradnje govori i činjenica da ćemo ministar unutrašnjih poslova i ja sjutra otputovati u posjetu sjedištu EUROPOLA.

Lazović i Katnić uhapšeni po nalogu SDT-a

Čestitke svim hrabrim pripadnicima bezbjednosnog sektora i specijalnog državnog tužilaštva koji su kvalitetno i predano radili na pripremi, kao i današnjoj realizaciji akcije i pomenutog slučaja. Ponosan sam kao koordinator organa obavještajno-bezbjednosnog sektora i potpredsjednik Vlade za bezbjednost na vašu posvećenost, hrabrost i odlučnost da ovu prelijepu zemlju očistimo od organizovanog kriminala i korupcije - kazao je Bečić.

SDT: Lazović i Katnić osumnjičeni za stvaranje kriminalne organizacije

Istakao je da nastavljaju beskompromisno, timski i odlučno jer borba za zemlju jakih institucija i vladavine prava je najveća patriotska dužnost.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:40