/ - DAN
05/05/2023 u 13:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Begović i Terzić dogovorili unapređenje saradnje u slučaju ubistva Duška Jovanovića

Dogovoreno je i da se unaprijedi saradnja u predmetima policijske torture

V.d. vrhovne državne tužiteljke Tatjana Begović i v.d. direktora Uprave policije Nikola Terzić, tokom sastanka koji je održan u Vrhovnom državnom tužilaštvu, dogovorili su unapređenje i intenziviranje saradnje u predmetima policijske torture i ubistva glavnog i odgovornog urednika lista "Dan" Duška Jovanovića, saopšteno je iz Vrhovnog državnog tužilaštva.

Dogovoreno je, navode, da Uprava policije imenuje kontakt osobe za saradnju sa Državnim tužilaštvom u slučajevima policijske torture. 

Dodaju i da je dogovoreno da se uz podršku međunarodnih partnera organizuju obuke policijskih službenika i državnih tužilaca o efikasnom procesuiranju slučajeva policijske torture.

- U predmetu ubistva Duška Jovanovića biće definisan precizan plan rada kako bi se usaglašenim djelovanjem obje institucije došlo do otkrivanja izvršioca ubistva Duška Jovanovića. Begović i Terzić saglasili su se da će pružiti svu neophodnu i logističku podršku svojim saradnicima kako bi se u navedenim predmetima ostvarili konkretni rezultati, naveli su u saopštenju. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 23:39