/ Фото: Илустрација
11/03/2022 u 06:15 h
Бојана БожовићБојана Божовић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бјелопољац осумњичен да је из хотела украо радијатор са точкићима

Осумњиченом С.Д. Виши суд у Бијелом Пољу одредио притвор до 30 дана

Виши суд у Бијелом Пољу потврдио је одлуку Основног суда у том граду којом је одређен притвор С.Д., оптуженом за кривично дјело тешка крађа. Овај Бјелопољац лишен је слободе 4. марта ове године и одређен му је притвор до 30 дана, а у рјешењу се наводи да избјегава долазак на главни претрес.

– Због опасности од бјекства и неодазивања позиву на главни претрес, окривљеном Д.С. одређен је притвор до тридесет дана због основане сумње да је учинио кривично дјело тешка крађа. У односу на своју одлуку, вијеће Основног суда у Бијелом Пољу је дало јасне и ваљане разлоге које прихвата и овај суд. Наиме, основана сумња да је окривљени учинио кривично дјело које му се ставља на терет оптужницом Основног државног тужилаштва у Бијелом Пољу, произилази из исказа Л.Р., датог пред надлежним државним тужиоцем, у којем наводи да је у јануару 2020. године са окривљеним Д.С. дошао возилом до хотела "Ин", гдје су се зауставили, да би окривљени Д.С. ушао у хотел док је Л.Р. чекао у возилу и након неког времена видио да окривљени С.Д. носи радијатор на точкиће, након чега се неколико пута вратио у хотел и сваки пут је износио радијаторе које је враћао у гепек аута – пише у рјешењу суда.

Додаје се да из извјештаја о ДНК вјештачењу произилази да се на изузетом трагу сасушене тамно црвене течности налик на крв, налази крв људског поријекла, при чему резулатат ДНК анализе даје екстремно јаку подршку хипотези да крв потиче од окривљеног Д.С.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 10:01