/ IVAN PETROVIC - IPE
25/11/2022 u 14:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Blažo Jovanić i Snežana Jović ostaju u pritvoru

Pritvor im je produžen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva u slučaju da se nađu na slobodi i po tom rješenju može trajati do dalje odluke suda

Apelacioni sud Crne Gore na današnjoj sjednici odbio je kao neosnovane žalbe branioca okrivljenog Blaža Jovanića, okrivljene Snežane Jović i njenih branilaca, izjavljene protiv rješenja Višeg suda u Podgorici od 08.11.2022.godine kojim im je produžen pritvor.

- Navedenim rješenjem Višeg suda u Podgorici, koje se pobija žalbama, okrivljenima Blažu Jovaniću i Snežani Jović produžen je pritvor nakon podizanja optužnice zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz čl.401a KZ CG i više krivičnih djela zloupotreba službenog položaja iz čl.416 KZ CG. Pritvor im je produžen po pritvorskom osnovu iz čl. 175 st. 1 tač. 1 Zakonika o krivičnom postupku, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva u slučaju da se ovi okrivljeni nađu na slobodi i po tom rješenju može trajati do dalje odluke suda, navodi se u saopštenju Apelacionog suda.

Podsjetimo, za 30. novembar zakazana je kontrola optužnice SDT-a, kojom se bivši predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić tereti za stvaranje kriminalne organizacije. Optužnicom je obuhvaćeno još 11 lica, među kojima su stečajni upravnici, procjenitelji i vlasnici firmi za obezbjeđenje u stečajnim postupcima, koji su, kako tvrde iz SDT-a, oštetili deset kompanija za iznos od 661.496 eura.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 08:30