BORIS BOGDANOVIĆ / - FOTO: DEMOKRATE
21/08/2024 u 14:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Bogdanović traži od Šaranovića podatke o angažovanju snajperista i ronilaca za potrebe bezbjednosti štićenih ličnosti

Koristeći pravo koje ima kao poslanik Skupštine Crne Gore, predsjednik Kluba Demokrata Boris Bogdanović obratio se Danilu Šaranoviću, ministru unutrašnjih poslova sa zahtjevom da mu se dostave podaci u vezi angažovanja snajperista i ronilaca za potrebe bezbjednosti štićenih ličnosti.

- Da li je u zadnjih 10 godina bilo slučajeva angažovanja protivsnajperske zaštite Specijalne antiterorističke jedinice Uprave policije Crne Gore za potrebe bezbjednosti i zaštite domaćih štićenih ličnosti i, ako jeste, kada se to dešavalo, koliko puta i za potrebe kojih štićenih ličnosti u Crnoj Gori. Da li je navedena zaštita pružana prema procjeni ANB, zhtjevu šefa obezbjeđenja ili same štićene ličnosti? – Da li je u zadnjih 10 godina bilo slučajeva angažovanja ronilačkog tima Specijalne antiterorističke jedinice za potrebe bezbjednosti i zaštite domaćih štićenih ličnosti i, ako jeste, kada se to dešavalo i za potrebe kojih štićenih ličnosti u Crnoj Gori? Da li je navedena zaštita pružana prema procjeni ANB, zhtjevu šefa obezbjeđenja ili same štićene ličnosti? - navodi u zatjevu Bogdanović.

Traži da mu se ovi podaci dostave hronološki i statistički po svakoj od domaćih štićenih ličnosti.

- Zahtijevani podaci i informacije potrebni su mi za što uspješnije obavljanje poslaničke funkcije pa Vas molim da mi ih dostavite u što je moguće kraćem roku - navodi se u zahtjevu Bogdanovića.

Adžić: Razriješiti situaciju u vezi sa postupanjem policije i ANB-a

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 20:55