Pres Uprave policije / - ŽANA BOJANIć
26/07/2024 u 14:15 h
Žana Bojanić, Željka BojanićŽana Bojanić, Željka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Šćepanović: Riješili smo talačku situaciju, 11 migranata spašeno

Pripadnici policije uhapsili su migrante koji se sumnjiče da su oteli druge migrante, potvrđeno je za portal Dan iz policije. Kako je naš portal juče pisao, na graničnom prelazu Božaj juče je bio angažovan veći broj policajaca koji su sproveli aktivnosti vezane za ilegalan prelazak granica, migrante i krijumčare.

Pretragom terena Posebna jedinica policije (PJP) lišila je slobode tri migranta tokom jučerašnje akcije. Migranti, koje su spašeni, su bili mučeni, zlostavljani  i imalju vidljive povrede po tijelu.

Veći broj službenika policije angažovan na graničnim prelazima: U toku akcija povodom migranata i krijumčarenja

Akciju hapšenja su juče realizovali službenici Uprave policije - Sektora za borbu protiv kriminala, Sektora granicne policije, Sektora policije posebne namjene PJP i RCB Centar.

Na dnašnjoj pres konferenciji povodom ovog slučaja prisustvovali su v.d. pomoćnika direktora za Sektor za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović, v.d. pomoćnika direktora za Sektor granične policije Milutin Vasiljević, v.d. pomoćnika direktora za Sektor policije posebne namjene Miloš Rakonjac i načelnik Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“ Goran Jokić.

Na pitanje portala Dan da li su pripadnici policije bili ugroženi sprovodeći ovu akciju, Šćepanović je naveo da su bili svjesni da je u pitanju veliki rizik i da su bili upoznati sa situacijom koja je pred njima.

- Postoji Posebna i Protivteroristička jedinica policije  koja je uvijek spremna da se suočava sa ovakvim situacijama. Uz tehničku opremu koju imamo rješavamo ovakve situacije kao što ih rješavaju i sve zemlje svijeta - dodao je on.

Šćepanović je kazao da je juče bila krizna situacija koju je uzrokovala jedna kriminalna grupa. 

Kako je naveo nad otetima je vršeno nasilje i zlostavljane.

- Zahvaljujem se kolegama iz Albanije na informacijama koje su nam bile sigurne. Nad taocima je vršeno nasilje i iznuda. Imali smo složen bezbjednosni zadatak. Uspješnom akcijom koja je trajala nekoliko sazi oslobođeno je 11 migranata, bila je talačka situacija. Uhapšena sintri državljanina Pakostana- naveo je on.

Vasiljević je kazao da su migranti koji su bili oteti mučeni i fizički zlostavljani.

- Pohvalio bih sinergiju unutar Uprave policije i helikopterske jedinice jer smo riješili zajedno talačku situaciju- istakao je on.

Trenutno se 11 migranata nalazi u Prihvatilište za strance.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
07. septembar 2024 18:44