Bošnjačka stranka / - BS
31/10/2022 u 12:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

BS: Utvrditi motiv neprofesionalnog ponašanja policajaca prema Kojaševiću

Pozivamo ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina da u najhitinijem roku identifikuju policijske službenike, navode iz stranke

Bošnjačka stranka osuđuje postupanje policijskih službenika prema fudbaleru i reprezentativcu Crne Gore Damiru Kojaševiću, kazali su iz stranke.

Na osnovu video snimka koji je objavljen na brojnim portalima, nedvosmisleno se vidi da Kojašević nije pružao bilo kakav otpor prema policijskim službenicima. S toga proističe jasan zaključak da je neprihvatljivo ponašanje službenika sa aspekta poštovanja građanskih prava, navode u saopštenju.

- Pozivamo ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina da u najhitinijem roku identifikuju policijske službenike, saopšte njihova imena i utvrde njihovu odgovornost, ali i motiv ovakvog neprofesionalnog ponašanja - dodaju iz stranke.

Građani su, kako navode, dužni da se ponašaju u skladu sa zakonom i poštuju lica koja su zadužena za sprovođenje zakona. Isto tako, dužnost je i uniformisanih lica da u postupanju prema svakom građaninu pokažu elementarno poštovanje ličnosti svakog pojednica.

- Ono što posebno zabrinjava jeste da su stanovnici Konika i Vrela Ribničkih itekako uznemireni ponašanjem i odnosom uniformisanih lica u posljednje vrijeme. Bošnjačka stranka će kroz zakonom predviđene procedure tražiti da se ovaj, kao i svaki drugi slučaj prekomjerenog postupanja policije ispita, razriješi i pravno sankcioniše - zaključuju u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 06:03