Pištolj nađen u Budvi / - FOTO: UP
24/02/2024 u 13:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Budva: U lokalu nađen pištolj i kokain, maloljetnicima služen alkohol

Sa događajem je upoznat tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji će se o eventualnom postojanju krivičnog djela izjasniti nakon potrebnih vještačenja

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva su, pretresom jednog ugostiteljskog objekta u tom gradu, pronašli pištolj i kokain i podnijeli krivičnu prijavu protiv N.B. (26), saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se navodi da su službenici budvanske policije, shodno planskim aktivnostima na realizaciji akcije „Mladost“, sinoć kontrolisali četiri ugostiteljska objekta.

Iz policije su rekli da je prilikom kontrole jednog od njih zatečeno 12 maloljetnih osoba koje su konzumirale alkohol.

- Osim toga, pregledom objekta u šanku je pronašen pištolj „EKOL Firat Compact K“ sa okvirom i 17 komada municije, kao i kutiju sa još 24 komada municije - navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, policija je došla do sumnje da pomenuto oružje i municija pripadaju N.B. (26) iz Budve.

image

Kokain nađen u Budvi

- FOTO: UP

Iz policije su rekli da su kontrolom kod N.B. pronađena četiri manja pvc pakovanja kokaina, 130 EUR za koje se sumnja da potiču iz izvršenja krivičnog djela, kao i mobilni telefon.

- Sa događajem je upoznat tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji će se o eventualnom postojanju krivičnog djela izjasniti nakon potrebnih vještačenja oduzete materije, kao i mobilnog telefona - kaže se u saopštenju.

Sa događajem je, dodaje se, upoznat i tužilac u Osnovnom državnvom tužilaštvu u Kotoru po čijem je nalogu protiv N.B. podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Iz policije su kazali da da su u odnosu na točenje alkoholnih pića maloljetnicima prikupljena obavještenja od vlasnika ugostiteljskog objekta i zaposlenih.

- Preduzete su i druge mjere i radnje iz policijske nadležnosti sa čime će biti upoznati nadležni inspekcijski organi u cilju preduzimanja aktivnosti iz njihove nadležnosti - navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 14:17