/ илустрација Дан
17/08/2021 u 19:27 h
Žana Bojanić, Željka BojanićŽana Bojanić, Željka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Булатовићу тужилачко задржавање: Може утицати на свједоке

Ништа кривично-правно компромитантно није пронађено током извршеног претреса фабрике цигара у Мојковцу, саопштио је правни заступник те фабрике Зоран Пиперовић

Директору фабрике цигарета у Мојковцу, Жељку Булатовићу, одређено је тужилачко задржавање 72 часа сазнаје портал Дан.

- Осумњичени је на саслушању пред државним тужиоцем Синишом Милићем изнио одбрану, у присуству браниоца по избору, а након саслушања му је одређено задржавање, јер постоје околности које указују да може ометати поступак утицањем на свједоке. Задржавање осумњиченог траје најдуже 72 часа од часа лишења слободе- казао је за портал Дан основни државни тужилац и портпарол ОДТ Подгорица Вукас Радоњић.

image
Вукас Радоњић -фото: Иван Петровић

Ништа кривично-правно компромитантно није пронађено током извршеног претреса фабрике цигара у Мојковцу, саопштио је правни заступник те фабрике Зоран Пиперовић.

Он је у изјави достављеној медијима навео да није тачно да је свих ових година та фабрика била недоступна државним органима и да тамо нико није смио да уђе.

Пиперовић је рекао да је још тужилаштво на чијем је челу била Ранка Чарапић изузела комплетну документацију, безброј ЦД-ова и никада се јавно нису огласили нити преузели даље било какву истражну радњу.

-Наглашавам, да сам тада у више наврата у црногорским дневним медијима позивао и тражио од тужилаштва да јавно саопште што су недозвољено нашли у ономе што су одузели из фабрике. Никада нијесам добио одговор- рекао је Пиперовић.

Он је истакао да нико од одговорних није позван да да било какво саопштење или изјаву код тужилаштва у вези онога што је било предметом одузимања.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 07:54