/ - илустрација УП твитер
02/12/2021 u 15:11 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЦБ Никшић: За мјесец дана поднијето 69 пријава за насиље у породици

Приликом подношења кривичних пријава ОДТ у Никшићу, по налогу државног тужиоца, слободе је лишено девет извршилаца кривичних дјела који су уз кривичну пријаву спроведени тужиоцу

Службеници Центра безбједности Никшић су, од 01. октобра 2021. године до 30. новембра 2021., поднијели укупно 69 пријава за насиље у породици.

- И то осам кривичних пријава за почињених осам кривичних дјела насиље у породици или породичној заједници и 61 прекршајну пријаву из Закона о заштити од насиља у породици- одговорено је на питања портала Дан из полиције.

Приликом подношења кривичних пријава Основном државном тужилаштву у Никшићу, по налогу државног тужиоца у Никшићу, слободе је лишено девет извршилаца кривичних дјела који су уз кривичну пријаву спроведени надлежном тужиоцу.

- Од чега су три извршиоца рјешењем судије за истрагу Основног суда у Никшићу даље спроведен у Управу за извршење кривичних санкција- појашњено је из полиције.

Од укупног броја поднешених прекршајних пријава, то јесте од укупно 61 поднијете  прекршајне пријаве из Закона о заштити од насиља у породици, 28 прекршајних пријава је поднијето у скраћеном поступку и том приликом је сходно Закону о прекршајима, слободе лишено 28 извршилаца прекршаја. 

- Службеници никшићке полиције су извршиоцима прекршаја из Закона о заштити од насиља у породици изрекли пет наређења за удаљење или забрану враћања у стан или други простор за становање. Од стране полицијских службеника у склониште - на сигурно мјесто упућено је пет жртви насиља у породици- појашњено је за наш портал.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 10:22