/ - ILUSTRACIJA (Ž.B.)
08/03/2024 u 07:57 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Cetinjanin tvrdi da je ugrožen: Neko iz sektora bezbjednosti mi crta metu, ne daju mi da se zaštitim

Cetinjanin P. L. (ime poznato redakciji portala Dan), u evudenciji policije označen kao bezbjednosno interesantno lice, obratio se redakciji portala Dan tvrdeći da nadležne u bezbjednosnom sektoru nije briga za to što mu je ugrožen život.

Naime, P.L. je 6.marta oko 1:15 minuta od strane službenika policije, tokom kontrole, privremeno oduzeto blindirano vozilo radi daljeg pregleda i ako u njemu nije pronađeno ništa nedozvoljeno.

Podsjećamo, P.L. je bio već meta napada kada je na njega pucano u zasjedi, iz automatskog oružja,  iz neposredne blizine.

Kako je naglasio u razgovoru za portal Dan, blindirano vozilo koristi kako bi sebe zaštito dok se kreće jer "i policija zna da mu je ugrožena bezbjednost".

- Pripadnike sektora bezbjednosti očigledno ne interesuje to što je meni ugrožena bezbjednist i što sam već preživio atentat i što dobijam svakodnevne prijetnje. Ko meni može da garantuje bezbjednost? Ono što jedino mogu da konstatujem je to da se stiče utisak da mi neko iz sektora bezbjednosti povezan sa škaljarskim klanom pokušava nauditi na način što nekom iz tog klana omogućava da mi priđe, tako da budem dostupan bez zaštite koju sam pokušao sam da obezbjedim - naglašava on 

Dodaje da mu njegovu bezbjednost narušavaju "na način što uzimaju jedino sredstvo odbrane od tih lica koji mu misle zlo, a koje neko štiti". 

- Posebno zbog toga što mi nije procijenja bezbjednost. A jedinu vrstu zaštite koju mi zakon dozvoljava je to je da vozim blindirani auto kako bih zastitio svoj život. Taj isti zakon mi uskraćuje to pravo i od mene pravi metu uz podršku istog onog ko je naredio da mi se jedino sredstvo zaštite oduzme navodno na provjeru, kako bih ostao kao glineni golub na ulici bez zaštite - smatra P.L.

Redakcija portala Dan je povodom ovih navoda uputila je pitanja nadležnim organima.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 09:28