Na Aerodromu Podgorica izvšena ekstradicija bjegunaca / IVAN PETROVIC-IPE
17/11/2022 u 12:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Crna Gora izručila dva lica sa liste najtraženijih bjegunaca SAD

Oni se terete za 11 krivičnih djela pronevjera, osam krivičnih djela bankarska prevara, teška krađa identiteta i krivično djelo zločinačko udruživanje sa ciljem pranja novca, navodi se u saopštenju Uprave policije

Službenici Uprave policije su danas na graničnom prelazu Aerodrom Podgorica realizovali ekstradiciju iz Crne Gore u Sjedinjene Američke Države dva lica sa liste najtraženijih bjegunaca za kojima je tragao FBI, R.A. (44) i M.T. (38) državljani Sjedinjenih Američkih Država, saopšteno je iz Uprave policije.

- Ekstradicija je realizovana shodno rješenju Ministarstva pravde Crne Gore kojim se dozvoljava njihovo izručenje nadležnim organima Sjedinjenih Američkih Država radi vođenja krivičnog postupka zbog krivičnih djela zločinačko udruživanje s ciljem izvršenja bankarske prevare i pronevjere, oni se terete za 11 krivičnih djela pronevjera, osam krivičnih djela bankarska prevara, teška krađa identiteta i krivično djelo zločinačko udruživanje sa ciljem pranja novca - navodi se u saopštenju Uprave policije.

Iz Uprave policije podsjećaju da su ova lice lišena slobode u februaru 2022. godine u Crnoj Gori na osnovu međunarodne potjernica NCB Interpol-a Vašington. Oni su se nalazi na listi najtraženijih bjegunaca za kojima je tragao FBI.

- Prilikom lišenja slobode u Crnoj Gori pomenuta lica su posjedovala izdata putna dokumenta na druga imena i to pasoše Velike Britanije i Meksika.

Ekstradicija je sprovedena od strane službenika Sektora za borbu protiv kriminala uz asistenciju  službenika Posebne jedinice policije i Sektora granične policije, a osumnjičene su preuzeli službenici US Marshals Service - navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 07:15