Nik Đeljošaј / - DAN
04/11/2022 u 21:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Đeljošaj pušten, formiran predmet zbog napada na službeno lice

Đeljošaj je priveden oko 14 časova

Predsjednik Albanske alternative i Opštine Tuzi, Nik Đeljošaj, priveden je u podgoričku policiju, a protiv njega je u tužilaštvu formiran predmet zbog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Đeljošaj je priveden oko 14 časova. Nakon prikupljanja obavještenja, Đeljošaj je napustio prostorije CB Podgorica.

-U ovom slučaju u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, protiv Đeljošaja je formiran predmet zbog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti - saopštio je rukovodilac ODT Podgorica, Duško Milanović.

Iz policije je saopšteno da je u ulici Bracana Bracanovića, u Podgorici, u cilju kontrole zaustavljeno vozilo marke „Audi Q7“ kojom je upravljao Đ.J., zbog prekšaja.

-Vozaču Đ.J. je uručen zapisnik o prijavi, koju je odbio da potpiše, navodeći da on nije vlasnik vozila, već da je vlasnik N.Đ. Policijski službenici su u skladu sa zakonom uputili vozilo u najbližu stanicu za tehnički pregled vozila, u cilju vršenja kontrolnog tehničkog pregleda, gdje je ubrzo drugim vozilom stigao i N.Đ. Iz vozila koje je predhodno bilo predmet kontrole policijskih službenika, izlaze dva djeteta i prelaze u vozilo kojim je došao N.Đ, nakon čega ih je vozač, Đ.J. odvezao sa lica mjesta- saopšteno je iz policije.

Kako se dodaje, N.Đ., koji je ostao na licu mjesta, tokom vršenja kontrolnog tehničkog pregleda vozila, obraćao se policijskim službenicima riječima koje su imale karakter delikta o čijoj konačnoj pravnoj kvalifikaciji će se izjasniti nadležni državni tužilac.

- To je posljednično dovelo do izdavanja upozorenja i naređenja od strane policijskih službenika, a potom i dovođenja u prostorije Uprave policije, bez upotrebe sredstava prinude, a radi prikupljanja obavještenja, odnosno dodatnih obavještenja po nalogu državnog tužioca u cilju rasvjetljavanja okolnosti ovog događaja i njegove kvalifikacije. N.Đ. je potom napustio prostorije policije, a policijski službenici su sve službene radnje u vezi kontrole učesnika u saobraćaju, preduzimali sa posebnom pažnjom i senzibilitetom, a posebno tokom i nakon što je utvrđeno da su se u vozilu zatamnjenih stakala koje je bilo predmet kontrole nalazilo dvoje djece, koje je sa lica mjesta odmah nakon dolaska N.Đ., kao roditelja, odvezao Đ.J., kome su to policijski službenici i omogućili nakon što je prethodno telefonom pozvao N.Đ, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 06:41