26/01/2023 u 11:00 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DETALJI OPTUŽNICE PROTIV KAVČANA: Bili sigurni da neće biti uhapšeni, snimili Vukotića kako umire

Svjedok je u optužnici naveo da je nakon ubistva jedno lice veoma pomno snimilo mobitelom Vukotića kako umire. Ova osoba je osumnjičena da je poslala slike ubicama. Međutim, njegov identitet nije mogao biti utvrđen

Završena je optužnica za ubistvo vođe škaljarskog klana Vukotića u Mečidijekoju u Istanbulu.

Optužnicom je na 91 strani opisan plan i izvršenje ove likvidacije,a za to je osumnjičeno od strane truskih istražitelja 16 osoba koje su označene kao pripradnici i saradnici kavačkog klana.

(VIDEO/FOTO) SNIMAK UBISTVA VUKOTIĆA: Za likvidaciju kavčani platili milion i po eura

GPRS I PRAĆENJE VUKOTIĆA

Tako, kako navodi portal birgun.net član kavačkog klana se dogovorio sa turskim mafijaškim grupama i u Vukotićevo vozilo dao ugraditi GPS uređaje. Pratio  je vozilo korak po korak sa signalima. Slike ovoga pronađene su u mobilnom telefonu Radoja Živkovića, koji je važio za jednu od glavnih osoba koje su sporovodile plan ove likvidacije.

Pored toga, oduzeta je i arhiva ubistava i mučenja, od kojih je jedno izvršeno u Istanbulu.

- Vukotić je bio jedan od najvažnijih aktera u trgovini kokainom u Evropi. Njegov neprijatelj je bila banda Kavač, sa kojom je ušao u veliki rat nakon godina zajedničkog trgovanja kokainom. U 8-godišnjem ratu izvršeno je blizu 50 ubistava u 7 evropskih zemalja. Bombe su postavljene na vozila, snajperisti su ubijali njihove mete. Plaćenici su počinili ubistva kao ubice za bande. Tijela članova bande ubijenih mučenjem uništena su kiselinom- podsjeća pomenuti medij.

Vukotić je deportovan u Srbiju 2018. godine nakon što je u Antaliji uhvaćen u korišćenju lažne lične karte. Odatle je izručen Crnoj Gori i 15 mjeseci kasnije pobjegao iz zatvora. Nakon tog datuma je nestao.

DAN UBISTVA

Do 19.55 časova 08.09.2022: Motocikl sa dvije osobe stao je pored bijelog automobila marke Opel koji je čekao u saobraćaju na vijaduktu u Medžidijekoju, najprometnijoj tački Istanbula.

-Vukotić je stradao od pucnjave. Njegov vozač, Emre Karanapadača je projurio između vozila. U međuvremenu, vozač Emre Karaagac je polomio dva mobilna telefona i bacio ih u dalji ugao i skinuo registarske tablice automobila. Izbrisao je svu svoju prepisku u programima VhatsApp i Signal na svom telefonu- navodi tursko tužilaštvo.

PRAĆEN KONTINUIRANO 15 DANA

Prema optužnici, Uvidom u zapise kamera, policija je utvrdila da je Vukotićevo vozilo pratilo vozilo registarske oznake '35', odnosno Izmir, od trenutka kada je napustio luksuznu rezidenciju u Atakoju. U ovom vozilu bili su Furkan Ješil, član bande Binali Camgoz sa sJedištem u Izmiru, i njegova žena Elanur Tuna. Pregledom retrospektivne kamere i hotelske evidencije utvrđeno je da je Vukotić bio praćen četiri mjeseca. Evidencija sistema za prepoznavanje registarskih tablica pokazala je da je vozilo registarske oznake '35' pratilo Vukotićev automobil korak po korak više od 15 dana. Nekoliko minuta nakon što je Vukotić prošao pored blagajne ili PTS-a, vozilo koje je jurilo bilo je vidljivo. Nakon toga izvršena je detaljna pretraga Opela i ispod vozila su pronađena dva GPS uređaja za praćenje i GPS tracker u gepeku.

Policija je pregledala hotelsku dokumentaciju i utvrdila da su Furkan Iesil i Elanur Tuna od 16. avgusta boravili u raznim hotelima u Istanbulu. Iz zapisa kamera utvrđeno je da su 23. avgusta 2022. godine u 04:00 sata ujutru izašli iz hotela u Kučukčekmečeu i otišli ​​u ulicu u Kučukčekmečeu u kojoj je bio Vukotićev vozač. U međuvremenu su na bijeli Opel postavili GPS uređaje za praćenje. Ali bilo im je nemoguće da GPS uređaj stave u prtljažnik automobila.

 VOZAČ POD ISTRAGO0M

Policija sumnjiči vozača Emrea Karagača. Kada su pregledani podaci o telefonskim kontaktima, utvrđeno je da su se Elanur Tuna i Emre Karaagac sreli jednom. Njihovi telefoni su signalizirali stotine puta sa iste baze. Osim toga, sumnja da je Emre Karaagac odmah nakon atentata razbio svoje mobilne telefone, sakrio registarske tablice i obrisao aplikacije za razmjenu poruka na svom telefonu.

Policija je utvrdila da su ubici dvojica muškaraca iz istanbulske bande Bariš Nek sa sjedištem u Bejogluu: Emircan Sumer i Jakup Sogan. Iz zapisa kamera utvrđeno je da su na mjesto zločina dolazili korak po korak. Dok je Emircan Sumer uhvaćen, Iakup Onion izgubio je trag. Bariš Neck je, s druge strane, uhvaćen u Italiji dok ga je Red Bulletin tražio zbog brojnih ubistava. Međutim, Bariš Nek, koji je rekao da je bio pod političkim pritiskom u Turskoj, pušten je u kućni pritvor.

KAVAČKI KLAN  U ISTANBULU

Desetog dana istrage, 18. septembra 2022. godine, na e-mail adresu Organizovane filijale stiglo je veoma važno obaveštenje:

„Ovaj posao je uradila kriminalna organizacija Kavač. Živković, za kojim traga Crveni bilten, krije se u Istanbulu. Jedan od onih koji ovo kriju je Murat Polat, jedan je Ajše Sipahi, a drugi Asije Juksel. Živkoviću obezbjeđuju stanovanje, vozila i telefonsku liniju. Organizovali su ovaj posao sa Binali Camgozom, mafijaškom grupom u Izmiru"

Drugim riječima, vođe Kavačke bande koja je ubila Vukotića bili su u Istanbulu i rizikovali su da nisu napustili Tursku prije ubistva. Bili su prilično sigurni da neće biti uhvaćeni.

-Murat Polat, za koga se navodi da ih je sakrio u prijavi, bio je vlasnik firme koja se bavila trgovinom i ugovaranjem gvožđa i lima. Asiie Iuksel je bila u upravnom odboru holdinga. Ajše Sipahi je bila zaposlena u ovom holdingu. Oni su privedeni, a istog dana su u akciji u hotelu u Polonjekoju uhapšeniRadoje Živković, zvani Žuti, njegov  Milan Vujotić i telohranitelj Zdravko Perunović, zvani Pitbul- navodi su istrage turskih organa.

Radoji Živković je bio drugi čovjek Kavačke bande. Oduzet mobilni telefon bio je ispunjen dokazima o ubistvu.

GPS UREĐAJI I SIGNALI NA TELEFONU

Tamošnje tužilaštvo navodi da je Živković 22. avgusta 2022. napravio je snimke ekrana veb lokacija na kojima je kupio GPS uređaje za praćenje. Dan kasnije, Furkan Iesil i Elanur Tuna, članovi bande Binali Camgoz, u zoru su ove uređaje stavili u Vukotićev parkirani automobil.

Žuti (Radoje Živković) je ponovo napravio snimak ekrana sledećeg dana, 23. avgusta 2022. Ovaj put je sa GPS satelitskog uređaja gledao praćenje Vukotićevog automobila. Bijelo vozilo marke Opel nalazilo se u Fikirtepeu, Kadikoj.Na snimku ekrana napravljenom 30. avgusta 2022. GPS je pokazao da je automobil bio u Kučukčekmečeu. On je 2. septembra napravio snimak ekrana dok je automobil bio u Bahčelievleru.

A dan ubistva… 8. septembra 2022. godine, nekoliko minuta prije Vukotićevog ubistva, Radoje Živković pratio je kretanje svog vozila na GPS tracker-u svog mobilnog telefona. Čak je pisalo koliko brzo auto ide. Bio je samo nekoliko kilometara od mjesta zločina kada je napravio snimak ekrana. Ova slika je takođe snimljena na njegovom telefonu.

Svjedok je u optužnici naveo da je nakon ubistva jedno lice veoma pomno snimilo mobitelom Vukotića kako umire. Ova osoba je osumnjičena da je poslala slike ubicama. Međutim, njegov identitet nije mogao biti utvrđen.

PRAĆENJE FOTOGRAFIJA AUTOMOBILA

Prethodno snimljene fotografije vozila u kojem je Vukotić ubijen, pronađene su na telefonu 'Sarı', Radoja Živkovića.. Snimljene su fotografije automobila parkiranog na parkingu tržnog centra i na ulici. Nekoliko sati prije izvršenja ubistva, 8. septembra 2022. godine, u 01:26, lice po imenu Furkan poslalo je Radoju Živkoviću fotografiju ovog automobila dok je bio parkiran. Ovo je takođe pronađeno na telefonu. Osim toga, fotografije automobila kojim je Vukotić vozio pronađene su na mobilnom telefonu Ajsel Juksel, koja joj je pomagala u poslovanju u Turskoj. Ove fotografije su snimljene 27. juna 2022. godine.

PARTNERSTVO U ZATVORU U CRNOJ GORI

U međuvremenu, turska policija je djelila informacije sa crnogorskim bezbjednosnim snagama. Zbog saradnje sa kavčanima Binali Camgoz je uhvaćen u Crnoj Gori dok ga je tražio Red Bulletin zbog ubistva klevetnika FETO Ekchange Ahmeta Kurtuluša u Izmiru. Zatvoren je 6. jula 2022. godine, 3 mjeseca prije Vukotićevog atentata. Crnogorske snage bezbjednosti javile su da je Binali Čamgoz u zatvoru sa pripadnicima kavačke bande. Prilikom upada na odeljenje oduzeta su dva mobilna telefona. Drugim riječima, Binali Camgoz je učestvovao u planu ubistva iz zatvora i davao uputstva. Tvrdi se da je za ovo ubistvo dobio 1,5 miliona eura od Kavačke bande.

UZNEMIRUJUĆI DETALJI TURSKIH ISTRAŽITELJA: "Kavčani" renovirali vilu kako bi sakrili mučenje i ubistvo Mijanovića

ARHIV  MUČENJA I UBISTVA

U hotelskoj sobi u kojoj je uhvaćen Radoje Živković, zvani Žuti, nisu pronađeni samo postupni signali ubistva i fotografije vozila u kojem je Vukotić ubijen. Prema optužnici u fleš memoriji zaplenjenog 'žutog' bile su slike mučenja i ubistva. Njegove žrtve su bili pripadnici bande Škaljari.

Štaviše, pronađeni su i tragovi još jednog ubistva počinjenog u Istanbulu. Desna ruka  Vukotića, Risto Mijanović, nestala je od 2020. godine. Fotografije za pasoš Rista pronađene su u šifrovanom komunikacijskom sistemu na telefonu oduzetom u Sariovoj hotelskoj sobi. Ove fotografije od 12. novembra 2020. poslate su Radoju Živkoviću. To je bilo u rukama njegovih neprijatelja. Prema informacijama dobijenim od obavještajnih službi Crne Gore; Risto Mijanović je mučen na smrt 9. novembra 2020. godine u Istanbulu.

U okviru ovih dokaza, Glavno javno tužilaštvo Istanbula pokrenulo je novu istragu. Uhvaćen je Željko Bojanić, jedan od najvećih narko-bosova u Evropi, koji je tražen sa Red Bulletin-a na luksuznom sajtu u Istanbulu Sarijer. Ristovo tijelo iskopano je u bašti njegove vile, ali nije pronađeno. Među osumnjičenima u ovoj istrazi je i Turčin Hakan Kaptan. Optužnica još nije pripremljena. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 07:36