Mjesto požara / - FOTO
15/02/2024 u 19:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Novi detalji tragedije u Baru: Tetka stradala pokušavajući da spasi brataniće

Spašavanje su onemogućile daske koje su popadale ispred ulaza u sobu u kojoj je bila baka sa dvoje unučadi. Sa njima, zarobljena u požaru stradala je i 19-togodišnja djevojka

U nekoliko minuta vatrena stihije koja je zahvatila barake ispod Volujice, čovjek je izgubio dvoje maloljetne djece, rođenu sestru i majku. Tragedija koju Bar ne pamti poslednjih decenija,  dogodila se oko 5 sati ujutro. U  naselju gdje godinama živi oko 40 osoba romske populacije na margini. Prepušteni stihijama i nedaćama.

(FOTO) Tragedija u Baru: Četvoro stradalo u požaru, troje djece

Peć na drva koja ih je grijala u hladnoj februarskoj  noći bila je kobna po četiri životajedne  romske porodice  jer je vatra buknula u prostoriji u kojoj se ložilo. Iz sna ih je vjerovatno u trenu probudio požar. Vrisci i jauci nesrećne majke i oca na čije oči stradaju najbliži.  Za  nekoliko minuta njih četvoro: B. K. (50), S. B. (19), Dž. B. (14) i A. B. (11) utonulo je u vječni san.

Prema saznanju Primorskog portala na mjestu nesreće kad je baraku, od lako zapaljivog materijala, zahvatio požar, tetka je pokušala da spasi dvoje bratanića. Na žalost nije uspjela. Spašavanje su onemogućile daske koje su popadale ispred ulaza u sobu u kojoj je bila baka sa dvoje unučadi. Sa njima, zarobljena u požaru stradala je i 19-togodišnja djevojka.

Roditelji djece su bili u drugoj prostoriji. Ostali su nemoćni. Slomljeni od bola. Barake su totalno izgorele. U požaru opekotine je zadobila još jedna osoba čiji identitet za sada nije poznat.

Bar: Proglašen Dan žalosti povodom tragično stradalih osoba u požaru ispod Volujice

Raičević: Današnja tragedija jedna je od najvećih koja je zadesila Bar

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:52