/ - (FOTO: RTCG, ARHIVA)
21/03/2024 u 23:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Direktorica ASK pod lupom SDT

Izvještaj budžetske inspekcije Ministarstva finansija za Agenciju za sprječavanje korupcije poslat je Specijalnom državnom tužilaštvu, saznaje Portal RTCG.

Prema informacijama portala RTCG, pronađen je veliki broj nepravilnosti u radu direktorice ASK-a Jelene Perović. Iz Agencije za sprečavanje korupcije navode da su izjavili prigovor na zapisnik koji potpisuju dvije budžetske inspektorke, jer je, kako navode, "dokument pun pravnih i logičkih besmislica", te da će u sudskim postupcima dokazati da je zakon na njihovoj strani.

Podsjetimo, budžetska inspekcija, koja radi u okviru direktorata u Ministarstvu finansija, prvi put je intenzivirala kontrole potrošačkih jedinica na državnom i lokalnom nivou, provjeravajući poštovanje zakona o budžetu i zaradama zaposlenih u javnom sektoru, piše portal RTCG.

Na nedavno održanoj sjednici skupštinskog Odbora za antikorupciju jednoglasno je odlučeno da Odbor formira Komisiju za sprovođenje izbora članova Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije (ASK), i raspiše javni konkurs za izbor pet članova Savjeta te Agencije. Komisiju za sprovođenje izbora članova Savjeta ASK-a činiće Jevto Eraković, Momčilo Leković, Miodrag Iličković, Miroslav Turković i Pavle Ćupić.

Priča o eventualnoj smjeni direktorice ASK-a Jelene Perović aktuelizovala se posljednjih nekoliko mjeseci. Zamjera joj se upletenost u niz afera, a odavno je na meti kritika parlamentarne većine zbog, kako su tvrdili, selektivnog pristupa kada su u pitanju nosioci bivše vlasti. Sve optužbe na njen račun, Perovićeva je odbacila.

(Portal RTCG)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:01