фото: Биљана Марковић / - фото: Биљана Марковић
24/05/2022 u 11:35 h
Biljana MarkovićBiljana Marković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дојава о бомби у которској школи “Саво Илић”: Евакуисано 620 ученика

Директорица је казала да ће настава у овој которској школи сјутра бити редовна

Ученици Основне школе (ОШ) “Народни херој Саво Илић”, њих 620, евакуисани су јутрос из школског објекта након што је ова образовна установа у Котору добила анонимну дојаву о бомби наводно постављеној у школској згради.

Директорица ове школе Смиљана Лазовић казала је за Портал “Дан” да је дојаву о наводно постављеној експлозивној направи добила на званичну имејл адресу школе јутрос у девет сати и шест минута.

- Одмах сам обавијестила полицију чији инспектори су дошли у заиста рекордном року. За то вријеме ми смо евакуисали ученике којих је у школи било 620, јер су се 9. разреди распустили и једно одјељење међусмјене од 22 ученика није било у објекту. Ван школског дворишта смо такође смо евакуисали и 40 запослених колико их је тсда било у школи. Пошто су родитељи ученика већ били почели да долазе, донијела сам одлуку да пустим дјецу кућама. Са инспекторима сам била током прегледа свих просторија школе и установљено је да бомбе нема, али је школа данас затворена због предострожности, изјавила је Лазовић за Портал “Дан”.

Она је додала да ће настава у овој которској школи сјутра бити редовна.

Подсјeћања ради, вишe образовних установа широм Црнe Горe, укључујући и три у Котору, дојавe о постављању eксплозивних направа добило јe и 27. априла, за којe сe након инспeкцијe испоставило да су биле лажнe.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 18:46