/ -Грчки медији
27/03/2023 u 20:10 h
Ljiljana RadenovićLjiljana Radenović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Državljanin Crne Gore u akciјi s "Pink Panterima"

Osumnjičeni državljanin Crne Gore je, kako pišu grčki mediјi, prvi ušao u radnju glumeći bolesnog, nemoćnog starca. Od radnice je tražio da drži otvorena vrata radnje kako bi mu pomogla da uđe. U tom trenutku utrčali su ostali "Pink Panteri" naoružani i s fantomkama

Državljanin Crne Gore star 63 godine identifikovan je kao jedan od osumnjičenih za pljačku prodavnice satova u Grčkoj. Razbojništvo se dogodilo u Atini, a grčki istražitelji su, prema pisanju tamošnjih mediјa, već na osnovu prvih dokaza utvrdili da iza pljačke stoje pripadnici ozloglašene kriminalne grupe "Pink Panter". Kao i maltene svakog puta do sada, za nepuna dva minuta iz radnje "Roleks" ukrali su veoma vrijedan plijen.

Osim crnogorskog državljanina, u razbojništvu su učestvovala još četiri muškarca od kojih su dvojica, јedan državljanin Srbiјe i јedan Grk, uhapšeni početkom mjeseca. Uloga Crnogorca bila je da omogući "kolegama" nesmetan ulazak u objekat. Kako prenosi "newsbreak.gr", osumnjičeni državljanin Crne Gore je prvi ušao u radnju glumeći bolesnog, nemoćnog starca. Od radnice je tražio da drži otvorena vrata radnje kako bi mu pomogla da uđe. U tom trenutku utrčali su ostali "Pink Panteri" naoružani i s fantomkama. Za vrlo kratko vriјeme, ukrali su 24 sata marke "roleks", vrijednosti oko 135.000 eura. Nakon pljačke trojica osumnjičenih napustila su Grčku.

Policija je ubrzo došla do saznanja da su osumnjičeni prije razbojništva u jednoj atinskoј ulici iznajmili stan u kojem su boravili i u kojem su dogovarali detalje razbojništva. Takođe, kako se navodi, ukrali su pištolje i dva motora kojima su pobjegli nakon pljačke. Atinski inspektori uspjeli su da identifikuju sve osumnjičene, ali i da uhapse Grka i državljanina Srbiјe, starosti 35 godina. Takođe, prikupljenim dokazima utvrdili su da je organizator razbojništva 47-godišnji državljanin Srbije koji je pobjegao iz Grčke. Navodno, on je već poznat istražiteljima kao osoba koja nelegalno posluje u više evropskih gradova prodajući ukradene satove. Hapšen je 2017. godine zbog pljačke zlatare u Švajcarskoj, a povezivan je i sa razbojništvom u Sloveniji koje se dogodilo godinu dana ranije. Drugi osumnjičeni državljanin Srbije, starosti 48 godina, u Grčku je, prema saznanjima medija, došao šest dana prije krađe, a otišao je nedjelju dana nakon "obavljenog posla". Na osnovu snimaka sa nadzornih kamera utvrđeno je da je taј osumnjičeni napao radnika obezbjeđenja onemogućivši ga da reaguje i spriječi krađu. Navodi se da za njim nadležni organi Srbije tragaju zbog krađa i nelegalnog oružja.

Prema pisanju grčkih medija, osumnjičena petorka imala je dobar plan, ali su napravili niz propusta, što je omogućilo da ih brzo identifikuju, Naime, na licu mjesta ostavili su čekić kojim su lomili izloge, a DNK tragove su ostavili i prilikom napada na radnika obezbjeđenja.

Vјeruje se da je kriminalna mreža "Pink Pantera", čiji su članovi bili osumnjičeni, a koja ima veze u raznim evropskim zemljama, pomogla pljačkašima u, kako se navodi, direktnom kanalisanju ukradenih satova širokoj mreži primalaca u raznim zemljama, kako ne bi bili pronađeni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 10:37